Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ για τον πρόεδρο της Συρίας - Με λευχαιμία η σύζυγός του μετά τον καρκίνο στον μαστό

Σοκ για τον πρόεδρο της Συρίας - Με λευχαιμία η σύζυγός του μετά τον καρκίνο στον μαστό
Υπενθυμίζεται ότι συμπληρώνονται σχεδόν πέντε χρόνια αφότου είχε ανακοινωθεί πως η σύζυγος του σύρου προέδρου ανέρρωσε πλήρως από καρκίνο του μαστού
Νέο πλήγμα δέχθηκε η οικογένεια του προέδρου της Συρίας Bashar al-Assad, καθώς η σύζυγός του Άσμα αλ-Άσαντ διαγνώσθηκε με λευχαιμία.
Η νέα περιπέτεια υγείας της 48χρονης Άσμα αλ-Άσαντ, ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη (21/5) από την προεδρία.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η 48χρονη Άσμα θα υποβληθεί σε πρωτόκολλο ειδικής θεραπευτικής αγωγής που απαιτεί την απομόνωσή της και ότι ως εκ τούτου θα απέχει από δημόσιες υποχρεώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι συμπληρώνονται σχεδόν πέντε χρόνια αφότου είχε ανακοινωθεί πως η σύζυγος του σύρου προέδρου ανέρρωσε πλήρως από καρκίνο του μαστού.
Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2019, η Άσμα είχε ανακοινώσει πως ανέρρωσε πλήρως από καρκίνο του μαστού, για τον οποίο είχε πει πως διαγνώσθηκε σε πρώιμο στάδιο.
Αφότου η Συρία βυθίσθηκε στον πόλεμο το 2011, αυτή η γεννημένη στη Βρετανία πρώην επενδυτική τραπεζίτρια ανέλαβε το δημόσιο ρόλο να ηγείται φιλανθρωπικών προσπαθειών και να συναντάται με οικογένειες φονευθέντων στρατιωτών και ως εκ τούτου έχει επίσης γίνει μισητή από την αντιπολίτευση.
Είναι επικεφαλής του Syria Trust for Development (Συριακό Καταπίστευμα για την Ανάπτυξη), μιας μεγάλης μη κυβερνητικής οργάνωσης που λειτουργεί σαν ομπρέλα για πολλές από τις επιχειρήσεις αρωγής και ανάπτυξης στη Συρία.
Πέρυσι είχε συνοδεύσει το σύζυγό της, τον πρόεδρο Bashar al-Assad, σε μια επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πρώτο γνωστό επίσημο ταξίδι της στο εξωτερικό μαζί του μετά το 2011. Συναντήθηκε με την σεΐχα Φάτιμα μπιντ Μουμπάρακ, τη μητέρα του προέδρου των Εμιράτων, στη διάρκεια ενός ταξιδιού που θεωρήθηκε δημόσια ένδειξη του αυξανόμενου ρόλου της στις δημόσιες υποθέσεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης