Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης για Συμφωνία των Πρεσπών: Διπλωματικό πλεονέκτημα, η μη κύρωση των μνημονίων συνεργασίας

Βορίδης για Συμφωνία των Πρεσπών: Διπλωματικό πλεονέκτημα, η μη κύρωση των μνημονίων συνεργασίας
Ο κ. Βορίδης αρνήθηκε πως η άνοδος της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές μπορεί να αλλάξει την ευρωπαϊκή ταυτότητα
Σχετικά Άρθρα
«Διπλωματικό πλεονέκτημα» χαρακτηρίζει ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, τη μη κύρωση των μνημονίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ειδικότερα, στη μομφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «γιατί δεν έχετε κυρώσει τα μνημόνια;», ο κ. Βορίδης αντέτεινε -μιλώντας στο «Talk Radio 989» ότι η αντιπολίτευση ζητά, κατ' ουσίαν, οι της Βόρειας Μακεδονίας «να έρχονται να αμφισβητούν τον πυρήνα -που είναι η όποια λύση δόθηκε με όποιο τρόπο δόθηκε στο θέμα της ονομασίας- και εμείς να τρέχουμε να κυρώσουμε τα μνημόνια».
Στον αντίποδα, «ο πρωθυπουργός λέει "ευτυχώς που εμείς επί πέντε χρόνια δεν το έχουμε κάνει αυτό, γιατί φοβόμασταν μια τέτοια εξέλιξη και προφανώς θέλαμε να έχουμε μια σειρά από μοχλούς αμύνης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων της χώρας στην κατεύθυνση αυτή, ένας από τους μοχλούς αμύνης ήταν το θέμα της κυρώσεως"».
Κατά συνέπεια, συνέχισε ο Μ. Βορίδης, «σήμερα βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση, να έχουμε αυτό το διπλωματικό πλεονέκτημα», αλλά έρχεται η αξιωματική αντιπολίτευση και «μας λέει ότι πρέπει να παραιτηθούμε». Ο υπουργός Επικρατείας έκλεισε την αναφορά του στο θέμα σημειώνοντας: «Εκείνοι αμφισβητούν την ονομασία και εμείς θα πρέπει να σπεύσουμε να κυρώσουμε, τι να πει κανείς...».
Τέλος, όσον αφορά τις ευρωεκλογές και το αν πιστεύει πως υπάρχει κίνδυνος αλλαγής της ευρωπαϊκής ταυτότητας από την άνοδο της ακροδεξιάς, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε αρνητικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης