Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τρίτη (21/5/2024) – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τρίτη (21/5/2024) – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Οι διεκδικήσεις τους

Σχετικά Άρθρα

Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση έχει προγραμματίσει για την Τρίτη (21/5/2024) η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που έχει εκδώσει η ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην «οικονομική εξαθλίωση» και στην κυβερνητική πολιτική για την ακρίβεια, διεκδικώντας πραγματικές αυξήσεις μισθών, αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Παράλληλα, καλούνται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να δώσουν δυναμικά το «παρών» στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, στις 11:00, και στην πορεία που θα ακολουθήσει.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μετρό, Λεωφορεία και Τραμ) θα κινηθούν κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι σε αυτά δεν θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Οι διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ

Όπως τονίζει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, «μετά την πετυχημένη απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φεβρουαρίου, αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα με νέα 24ωρη πανυπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση στις 21 του Μάη ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης, και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν».
«Στις 21 του Μάη συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα απεργία και διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας» συμπληρώνει η ΑΔΕΔΥ.
Όπως τονίζουν, οι διεκδικήσεις των δημοσίων υπαλλήλων περιγράφονται ως εξής:
Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης