Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης για Σκόπια: Σοφά δεν έχουμε κυρώσει τα μνημόνια - Είναι βασικός μοχλός πίεσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Βορίδης για Σκόπια: Σοφά δεν έχουμε κυρώσει τα μνημόνια - Είναι βασικός μοχλός πίεσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών
O κ. Βορίδης επιτέθηκε και στους «πατριώτες του καναπέ» ή την «υποτίθεται, εθνικιστική αντιπολίτευση»
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως ορθώς η κυβέρνηση δεν έχει κυρώσει τα μνημόνια που συνοδεύουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς αποτελούν βασικό μοχλό πίεσης για την πιστή εφαρμογή της, επανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.
«Σοφά δεν έχουμε κυρώσει τα μνημόνια. Σοφότατα. Διότι αυτό αποτελεί βασικό μοχλό πίεσης για την πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας με έναν εσωτερικό μηχανισμό που δεν υπάρχει μέσα στη Συμφωνία. Το να μπορείς να έχεις διαπραγματευτική δύναμη στα χέρια σου, αυτό είναι πολύ σημαντικό και ευτυχώς που ο πρωθυπουργός δεν το έπραξε. Δικαιώνεται απολύτως τώρα», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον Σκάι και πρόσθεσε: «Το εντυπωσιακό είναι ότι έρχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ που μας φόρτωσε αυτήν τη Συμφωνία και λέει, "να πάμε τώρα, αυτήν τη χρονική στιγμή, να κυρώσουμε τα μνημόνια". Τώρα, που οι άλλοι λένε ότι δεν τους αρέσει το όνομα. Το διαπραγματευτικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας, να πάμε να το δώσουμε. Αυτό πραγματικά (που) με ξεπερνά (είναι) για την αντίληψη που έχουν (σ.σ. στην αξιωματική αντιπολίτευση) για την εξωτερική πολιτική».

Οι «πατριώτες του καναπέ»

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης επιτέθηκε και στους «πατριώτες του καναπέ» ή την «υποτίθεται, εθνικιστική αντιπολίτευση». Η οποία, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, έρχεται και λέει: «Να πάμε τώρα να εκτεθούμε διεθνώς καταγγέλλοντας».
Κατά συνέπεια, συμπέρανε, «εδώ (που) έχει ανοίξει ένα πολιτικό ζήτημα, το οποίο αφορά πρωτίστως και κυρίως τα Σκόπια, εμείς να κάνουμε και τα δύο λάθη. Ή -από τη μια μεριά- να δώσουμε ό,τι διαπραγματευτικό όπλο έχουμε -αυτό μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ- ή -από την άλλη μεριά- να πάμε μόνοι μας να αυτενεργήσουμε να καταγγείλουμε».
Στο ερώτημα, δε, αν ήταν μειοδοτική η Συμφωνία, ο κ. Βορίδης απάντησε: «Είχαν ακουσθεί συγκεκριμένες απόψεις και ως προς αυτό. Μην πάμε στον τότε διάλογο, γιατί αυτός έχει γίνει». Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, «το απαράδεκτο είναι να λέγεται ότι εμείς έχουμε αλλάξει θέση. Οι θέσεις ήταν διατυπωμένες, και όχι μετεκλογικά το 2019, αλλά προεκλογικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης