Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανείς καταγγελίες από τον πρώην επικεφαλής των CDC – Αναγκαστήκαμε να σιωπήσουμε για τις παρενέργειες των εμβολίων Covid

Πρωτοφανείς καταγγελίες από τον πρώην επικεφαλής των CDC – Αναγκαστήκαμε να σιωπήσουμε για τις παρενέργειες των εμβολίων Covid
Είναι καιρός να παραδεχτούμε ότι υπήρχαν «σημαντικές» παρενέργειες για τους ανθρώπους, ανέφερε ο Δρ. Robert Redfield
Σχετικά Άρθρα
Σε πρωτοφανείς καταγγελίες προχώρησε ο Δρ. Robert Redfield, πρώην διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αποκάλυψε ότι πολλοί αξιωματούχοι που προσπάθησαν να προειδοποιήσουν το κοινό για πιθανά προβλήματα με τα εμβόλια για τον COVID-19 πιέστηκαν να σιωπήσουν και ότι είναι καιρός να παραδεχτούμε ότι υπήρχαν «σημαντικές» παρενέργειες για τους ανθρώπους.
Ο Δρ. Redfield έκανε τις δηλώσεις σε μια συνέντευξη στις 16 Μαΐου στο NewsNation, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια της εμπιστοσύνης του κοινού στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας λόγω έλλειψης διαφάνειας σχετικά με τα εμβόλια, τα οποία είπε ότι «έσωσαν πολλές ζωές» αλλά και έκαναν μερικούς ανθρώπους «αρκετά άρρωστους».
«Όσοι από εμάς προσπάθησαν να προειδοποιήσουν ότι μπορεί να υπάρχουν σημαντικές παρενέργειες από τα εμβόλια... ακυρωθήκαμε επειδή κανείς δεν ήθελε να μιλήσει για το ενδεχόμενο ότι υπήρχε πρόβλημα από τα εμβόλια, επειδή φοβόταν ότι αυτό θα προκαλούσε τους ανθρώπους να μην εμβολιαστούν», είπε ο Redfield.
Στο ρόλο του ως επικεφαλής του CDC, ο Δρ. Redfield ήταν μέρος του Operation Warp Speed της κυβέρνησης Trump, ενός έργου για την αύξηση της ανάπτυξης εμβολίων για τον COVID-19 σε μια εποχή κατά τη διάρκεια της πανδημίας που λίγα ήταν γνωστά για τον ιό και η ταχεία κυκλοφορία των εμβολίων θεωρήθηκε ευρέως ως το κλειδί για να τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία.

Χαμηλά τα ποσοστά θνησιμότητας

Τον Σεπτέμβριο του 2020, λίγους μήνες πριν από τη χορήγηση των πρώτων εμβολίων COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Redfield κατέθεσε ενώπιον της Γερουσίας ότι ο COVID-19 αντιπροσώπευε την «πιο σημαντική πρόκληση δημόσιας υγείας για να αντιμετωπίσει ο κόσμος εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα» και ότι η επικρατούσα άποψη μεταξύ των επιστημόνων εκείνη την εποχή ήταν ότι το συνολικό ποσοστό θνησιμότητας της νόσου βρισκόταν κάπου μεταξύ 0,4 και 0,6% στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Αν κοιτάξετε τώρα, άτομα κάτω των 18 ετών, είναι περίπου 0,01% και άνω των 70 ετών, περίπου 5%».
Ενώ υπάρχει επίμονη διαμάχη σχετικά με τη σοβαρότητα του COVID-19, μια πρόσφατη μελέτη εκτιμά ότι το παγκόσμιο ποσοστό θνησιμότητας ήταν 8,5% τον Φεβρουάριο του 2020, αλλά είχε πέσει στο 0,27% τον Αύγουστο του 2022, πράγμα που σημαίνει ότι η εκτιμώμενη μείωση του σχετικού κινδύνου ήταν επιβλητικό 96,8%.
Στη συνέντευξή του στο NewsNation, ο Δρ. Redfield είπε ότι τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του Operation Warp Speed ήταν «σημαντικά» και έσωσαν «πολλές ζωές».
Ωστόσο, παρά τα οφέλη τους, τα μειονεκτήματα των εμβολίων πρέπει να είναι θέμα ανοιχτής συζήτησης, είπε.
«Είναι σημαντικά για τους πιο ευάλωτους ανθρώπους, αυτούς άνω των 60, 65 ετών.
Πραγματικά δεν είναι τόσο κρίσιμα για όσους είναι κάτω των 50 ετών ή νεότεροι.
"Αλλά αυτά τα εμβόλια έσωσαν πολλές ζωές, αλλά επίσης - πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, ορισμένοι άνθρωποι είχαν σημαντικές παρενέργειες από το εμβόλιο", είπε.
«Έχω αρκετούς ανθρώπους που είναι αρκετά άρρωστοι και δεν είχαν ποτέ COVID, αλλά είναι άρρωστοι από το εμβόλιο», συνέχισε.
«Και πρέπει απλώς να το αναγνωρίσουμε αυτό».

Διαμάχη εμβολίων

Η σοβαρότητα του COVID-19 παραμένει θέμα συζήτησης επειδή δεν είναι σαφές εάν οι θάνατοι υπερμετρήθηκαν ή υπομετρήθηκαν λόγω διαφόρων παραγόντων, όπως η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τον ρόλο των υποκείμενων ιατρικών παθήσεων σε θανάτους σε περιπτώσεις όπου ο COVID-19 αναφέρθηκε ως ο κύριος αιτία ή υποαναφορά ασυμπτωματικών λοιμώξεων.
Πέρα από το ζήτημα του εάν άνθρωποι πέθαναν «από» COVID-19 ή «με» ένα θετικό τεστ για SARS-CoV-2, υπήρξαν επίσης ερωτήματα σχετικά με το ρόλο της δευτερογενούς πνευμονίας που προκαλείται από μηχανική υποστήριξη.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, μια μελέτη από τον Ιανουάριο του 2023 δείχνει ότι το παγκόσμιο ποσοστό θνησιμότητας από τον COVID-19 έχει μειωθεί δραματικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Οι παγκόσμιοι θάνατοι από κρούσματα κυμαίνονταν από 1,7 έως 39% τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τη μελέτη - αλλά έπεσαν κάτω από το 0,3% τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο του 2022.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο κίνδυνος θανάτου από COVID-19 έχει μειωθεί κατά 96,8% κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Μαζί με τη μείωση των θανάτων από COVID-19, υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου, δεδομένου ότι ένας σημαντικός αριθμός εμβολιασμένων ατόμων έχει αναφέρει διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες.
Οι πιο κοινές ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου COVID-19 είναι αυτές που επηρεάζουν το σώμα γενικά, με τον πυρετό, την κόπωση και τη συνολική δυσφορία να είναι οι τρεις πρώτες, σύμφωνα με το αμερικανικό σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίου (VAERS).
Υπάρχουν όμως και άλλα.
Για παράδειγμα, η φλεγμονή του καρδιακού μυός (μυοκαρδίτιδα) και η φλεγμονή του βλεννογόνου έξω από την καρδιά (περικαρδίτιδα) έχουν αναγνωριστεί επίσημα από το CDC ως γνωστή παρενέργεια των εμβολίων COVID-19 mRNA της Moderna και της Pfizer.
Έχουν επίσης αναφερθεί διαταραχές του νευρικού συστήματος, με τέτοιες διαταραχές να είναι οι τρίτες πιο συχνές στις δοκιμές Pfizer, μετά από γενικές και μυϊκές ανεπιθύμητες ενέργειες.
Υπήρξαν επίσης έγγραφα που συνδέουν τα εμβόλια COVID-19 που βασίζονται σε πρωτεΐνες ακίδας με δερματικά προβλήματα, ένα θαμπό κουδούνισμα στα αυτιά που είναι γνωστό ως εμβοές, προβλήματα όρασης, πήξη αίματος, ακόμη και θάνατο.
Πρόσφατες αναφορές από το πρόγραμμα «American Thought Leaders» του EpochTV υποδεικνύουν ότι η πιθανότητα θανάτου που σχετίζεται με τα εμβόλια για τον COVID-19 (σε κοντινή απόσταση από το εμβόλιο παρά αποδεικνύεται ότι προκαλείται από αυτό) ήταν πάνω από 100 φορές μεγαλύτερη από ό,τι για τα εμβόλια κατά της γρίπης.
Υπάρχουν επίσης ανησυχίες για ένα άλμα μετά τον εμβολιασμό στον υπερβολικό αριθμό θανάτων και αναπηρίας.
Το CDC εξακολουθεί να συνιστά στους ανθρώπους όλων των ηλικιών να λαμβάνουν ένα εμβόλιο για τον COVID-19, λέγοντας ότι οι πιθανές παρενέργειες δεν υπερτερούν των πιθανών βλαβών από το να αρρωστήσουν με COVID-19.
Σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στα τέλη Απριλίου, ο οργανισμός κάλεσε και πάλι τους ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω να λάβουν την πιο πρόσφατη έκδοση των εμβολίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης