Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ωμή παρέμβαση ΕΕ στη Γεωργία: Το veto για τους ξένους πράκτορες δίνει χρόνο για βαθύτερο αναστοχασμό

Ωμή παρέμβαση ΕΕ στη Γεωργία: Το veto για τους ξένους πράκτορες δίνει χρόνο για βαθύτερο αναστοχασμό
«Καλώ όλους τους Γεωργιανούς πολιτικούς και ηγέτες να αξιοποιήσουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας και να διασφαλίσουν ότι η Γεωργία θα παραμείνει στον ευρωπαϊκό δρόμο» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Σχετικά Άρθρα
Το veto της φιλοδυτικής προέδρου της Γεωργίας Salome Zurabishvili στον νόμο περί ξένης επιρροής δίνει στην κυβέρνηση «χρόνο για βαθύτερο αναστοχασμό», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel.
«Καλώ όλους τους Γεωργιανούς πολιτικούς και ηγέτες να αξιοποιήσουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας και να διασφαλίσουν ότι η Γεωργία θα παραμείνει στον ευρωπαϊκό δρόμο που υποστηρίζεται από τον λαό», έγραψε ο Michel στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.
«Στην παρούσα μορφή του, ο νόμος δεν συνάδει με τις αξίες και την πορεία της ΕΕ», επανέλαβε.
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχε ήδη προτρέψει τη Γεωργία να αποσύρει αυτόν τον νόμο, ο οποίος θεωρείται ότι αντίκειται στις «αξίες» και τους βασικούς κανόνες της ΕΕ.
Συνεχίζω να παρακολουθώ από κοντά την εξέλιξη της κατάστασης στη Γεωργία, πρόσθεσε ο Michel.
Η Zurabishvili η οποία είναι σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι άσκησε veto στον νόμο περί ξένης επιρροής, ο οποίος προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις σε αυτή τη χώρα του Καυκάσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης