Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

ΠΟΞ: Οι αιτιάσεις περί «υπερτουρισμού» προσπαθούν να αποκρύψουν το πραγματικό πρόβλημα

ΠΟΞ: Οι αιτιάσεις περί «υπερτουρισμού» προσπαθούν να αποκρύψουν το πραγματικό πρόβλημα
Eίναι αναγκαίος ο στρατηγικός σχεδιασμός μακράς πνοής ώστε όλα τα δεδομένα να μπουν στο τραπέζι στην πραγματική διάστασή τους
Με μεγάλη συμμετοχή ξενοδόχων και παραγόντων του τουρισμού πραγματοποιείται η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννη Χατζή. Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΠΟΞ εξέφρασε τις ενστάσεις του για την ευκολία με την οποία γίνεται η χρήση του όρου «υπερτουρισμός».
«Οι αιτιάσεις περί "υπερτουρισμού" μέχρι σήμερα το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να αποκρύψουν το πραγματικό πρόβλημα. Οι δημόσιες υποδομές υπολείπονται των ιδιωτικών. Γι΄ αυτό λοιπόν είναι αναγκαίος ο στρατηγικός σχεδιασμός μακράς πνοής ώστε όλα τα δεδομένα να μπουν στο τραπέζι στην πραγματική διάστασή τους», τόνισε.
Ο κ. Χατζής πρόσθεσε ακόμη ότι ο ΣΕΤΕ από το 2021 έχει εκπονήσει μέσω του ΙΝΣΕΤΕ τη μελέτη «Ελληνικός Τουρισμός 2030 | Σχέδια Δράσης» για την ανάπτυξη των τουριστικών προϊόντων της χώρας σε προορισμούς και clusters προορισμών από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, όπου περιλαμβάνεται και κατάλογος με έργα υποδομής ανά την Ελλάδα που θα βοηθήσουν όχι μόνο τον τουρισμό, αλλά την οικονομία στο σύνολο της.
«Ο τουρισμός διογκώνει τον εθνικό πλούτο κι αν θέλουμε να συνεχίσει να το κάνει, πρέπει ένα μεγάλο μέρος αυτού του πλούτου να επιστρέφει στην κοινωνία με τη μορφή ανθεκτικών και σύγχρονων υποδομών σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΞ.
Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Ιωάννης Παπαβασιλείου αναφέρθηκε διεξοδικά στις κύριες δράσεις, τις συνέργειες και τις διεκδικήσεις της ΕΞΡ σε θέματα που αφορούν την οικονομία, την απασχόληση, την εκπαίδευση και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Επεσήμανε μεταξύ άλλων το υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό για τη μείωση ΦΠΑ, την συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα πλαίσια του προγράμματος Rhodes Colab και το αίτημα προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τη δημιουργία τμήματος τουριστικών σπουδών.
Ακόμα, ο κ. Παπαβασιλείου σημείωσε: "Ως προς το Πολεοδομικό Σχέδιο της Ρόδου, είναι μείζονος σημασίας να διασφαλίσουμε το μέλλον της ξενοδοχειακής και τουριστικής ανάπτυξης στο νησί και τους πολίτες του, με τον κατάλληλο σχεδιασμό και τις αναγκαίες υποδομές. Απαιτείται ουσιαστική διαβούλευση για να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων, στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου με τον Δήμο και την Περιφέρεια, και με τους αρμόδιους παραγωγικούς φορείς όπως ΤΕΕ, ΕΞΡ, ΕΒΕΔ».
Παρόντες στη Γενική Συνέλευση η οποία είναι σε εξέλιξη στη Ρόδο, είναι μεταξύ άλλων και οι πρώην Πρόεδροι της ΠΟΞ κ.κ. Βασίλης Μηναίδης και Αντώνης Καμπουράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης