Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Πιο δημοφιλής υπουργός της ΝΔ ο... «Κανένας», ακολουθεί ο Δένδιας - Δυσαρέσκεια για τη απόφαση στο Μάτι

Δημοσκόπηση Alco: Πιο δημοφιλής υπουργός της ΝΔ ο... «Κανένας», ακολουθεί ο Δένδιας - Δυσαρέσκεια για τη απόφαση στο Μάτι
Σε ό,τι αφορά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, το ενδιαφέρον των πολιτών δεν φαίνεται ιδιαίτερο
Σχετικά Άρθρα
Την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για την πρόσφατη απόφαση της Δικαιοσύνης σχετικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αποτυπώνει μεταξύ άλλων το β' μέρος της δημοσκόπησης της ALCO -παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha.
Συγκεκριμένα, το 77% των ερωτηθέντων απαντά πως δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη στην εν λόγω υπόθεση, με μόλις 5% να θεωρεί δίκαιη την απόφαση του δικαστηρίου.
Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα ερωτήματα, φαίνεται πως πιο δημοφιλής υπουργός είναι ο... «Κανένας», με 44%, ενώ ακολουθεί ο κ. Δένδιας με 27%. Βέβαια, στους ψηφοφόρους της ΝΔ ο «Κανένας» έχει μόλις 7%, με τον υπουργό Άμυνας να συγκεντρώνει 50% και να αφήνει πολύ πίσω τους υπόλοιπους. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Κυριάκος Πιερρακάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κωστής Χατζηδάκης.
Σε ό,τι αφορά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, το ενδιαφέρον των πολιτών δεν φαίνεται ιδιαίτερο, αν και σε ποσοστό 80% οι ψηφοφόροι αναφέρουν ότι οι αποφάσεις στην ΕΕ επηρεάζουν «πολύ ή αρκετά» τη ζωή μας.
Τέλος, οι μεγαλύτερες διαρροές ψηφοφόρων της ΝΔ είναι προς τους αναποφάσιστους και την αποχή, ενώ κέρδη από το κυβερνών κόμμα έχει τόσο το κόμμα Λοβέρδου, όσο και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου - 3% των ψηφοφόρων του περασμένου Ιουνίου.
Οι μεγαλύτερες διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ είναι προς τους αναποφάσιστους και τη Νέα Αριστερά, ενώ το ΠΑΣΟΚ, που έχει και την μεγαλύτερη συσπείρωση από τα τρία κόμματα, χάνει 7% προς τους «Δημοκράτες». Είναι ενδιαφέρον ότι σχεδόν ένας στους δύο σημερινούς αναποφάσιστους ψήφισε ΝΔ τον περασμένο Ιούνιο - κάτι που δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα δυνητικά θα μπορούσε να κινηθεί σε πολύ υψηλότερα ποσοστά από αυτά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, εφόσον κατορθώσει να τους «επαναπατρίσει» ως τις 9 Ιουνίου.
Αναλυτικά, τα ευρήματα της δημοσκόπησης:
01_12.webp
01b.webp
02_9.webp
05_7.webp
06_1.webp
08_2.webp
09_1.webp
10_3.webp
11_3.webp
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης