Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρωταθλήτρια στα ράντζα σε διαδρόμους νοσοκομείων η Ελλάδα – Αφόρητη η κατάσταση για τους ασθενείς

Πρωταθλήτρια στα ράντζα σε διαδρόμους νοσοκομείων η Ελλάδα – Αφόρητη η κατάσταση για τους ασθενείς

Πλημμυρίζουν με φορεία οι διάδρομοι στα νοσοκομεία

Σχετικά Άρθρα

Σε μαύρο χάλι είναι το ΕΣΥ και όσο περνάει ο καιρός δείχνει να χειροτερεύει η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.
«Σήμερα το ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο πλημμύρισε από ράντζα.
Ανέπτυξε 85 ράντζα μετά την εφημερία» καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος προσθέτοντας ότι αφού τα νοσοκομεία γεμίσουν τις παθολογικές κλινικές, «μετά ξεκινάει ο γολγοθάς για την τακτοποίηση των επί πλέον ασθενών».
«Σε πολλά νοσοκομεία ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα, φορεία στις παθολογικές κλινικές, σε πολλά άλλα παραμένουν οι ασθενείς επί ημέρες πάνω σε φορεία στα επείγοντα, σε άλλα νοσηλεύονται στη διασπορά, δηλαδή σε κλινικές άλλων παθήσεων, όπως χειρουργικές, μαιευτικές με μεγάλο κίνδυνο ανάπτυξης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων» τονίζει ο ίδιος προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» στην Ευρώπη σε «ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και θανάτους εξ αιτίας αυτών».
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών επισημαίνει ότι οι λόγοι που έχουν οδηγήσει στην τραγική κατάσταση στο ΕΣΥ έχουν να κάνουν και με το γεγονός ότι πολλά εκ των νοσοκομείων της περιφέρειας έχουν απολέσει το δευτεροβάθμιο χαρακτήρα και λειτουργούν ως κέντρα διακομιδών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης