Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Erdogan κλείνει το μάτι στην Κίνα: Η Τουρκία σε προχωρημένες συνομιλίες με BYD, Chery για εργοστάσια ηλεκτροκίνησης

Ο Erdogan κλείνει το μάτι στην Κίνα: Η Τουρκία σε προχωρημένες συνομιλίες με BYD, Chery για εργοστάσια ηλεκτροκίνησης
Σε προχωρημένες συζητήσεις
Σχετικά Άρθρα

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Mehmet Fatih Kacır δήλωσε την Παρασκευή (17/5/2024) ότι η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τις κινεζικές κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD και Chery Automobile για επενδύσεις εργοστασίων στη χώρα.
"Θα θέλαμε να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες το συντομότερο δυνατό.
Έχουμε κάνει πολύ δρόμο και με τους δύο", δήλωσε ο Kacır σε συνέντευξή του στο Bloomberg News.
Πρόσθεσε ότι χωριστές διαπραγματεύσεις με τη SAIC Motor, στην οποία ανήκει η MG Motor, και η Great Wall Motor βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη.
Η εξέλιξη έρχεται καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά εάν τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα λάμβαναν στρεβλωτικές επιδοτήσεις και δικαιολογούσαν επιπλέον δασμούς.
Η BYD, η Chery και η Great Wall Motors δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό, ενώ δεν ήταν δυνατή η άμεση επικοινωνία με τη SAIC.
"Υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από παγκόσμιες μάρκες για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Τουρκία.
Η συμμετοχή της Τουρκίας στην τελωνειακή ένωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για πολλές παγκόσμιες μάρκες", είχε δηλώσει προηγουμένως ο Kacır.
Τον Δεκέμβριο, ο Kacır επισκέφτηκε οκτώ διαφορετικές κινεζικές πόλεις και συνεργάστηκε με εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων και μπαταριών, συμπεριλαμβανομένων των GAC AION, Chery, Zeekr, BYD, SAIC, Fararis Energy και Huawei.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης