Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: To NATO αργά ή γρήγορα θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία

Politico: To NATO αργά ή γρήγορα θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία
Η αποστολή τους τουλάχιστον αρχικά, θα είναι η εκπαίδευση και η υποστήριξη των Ουκρανών αναφέρει το δημοσίευμα
Το ΝΑΤΟ πιστεύει ότι αργά ή γρήγορα θα στείλει στρατεύματά του στην Ουκρανία υποστηρίζει το Politico επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο από κράτος – μέλος της Συμμαχίας.
Πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times υποστήριζε πως το Κίεβο, εν μέσω της προέλασης των ρωσικών στρατευμάτων, ζήτησε από το ΝΑΤΟ να βοηθήσει στην εκπαίδευση νεοσύλλεκτων κοντά στην πρώτη γραμμή ενώ και ο πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Charles Brown σημείωσε ότι η ανάπτυξη εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία φαίνεται αναπόφευκτη.
«Αυτοί οι εκπρόσωποι της Συμμαχίας πιστεύουν ότι η αποστολή στρατευμάτων θα συμβεί αργά ή γρήγορα, τουλάχιστον για εκπαίδευση και υποστήριξη» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron έχει μιλήσει επανειλημμένα για την αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, με την τελευταία τοποθέτηση του να υποστηρίζει πως εάν οι Ρώσοι σπάσουν τις γραμμές άμυνας των Ουκρανών και αν το Κίεβο το ζητήσει, τότε οι Γαλλία θα στείλει στρατιωτικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης