Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Οι Ρώσοι έχουν διαλύσει τις καλύτερες ουκρανικές Ταξιαρχίες, δεν υπάρχει στρατός να πολεμήσει

New York Times: Οι Ρώσοι έχουν διαλύσει τις καλύτερες ουκρανικές Ταξιαρχίες, δεν υπάρχει στρατός να πολεμήσει
Η συνεχής μεταφορά των ίδιων ταξιαρχιών σε απειλούμενες περιοχές είναι μόνο μια μερική εκδήλωση της γενικής έλλειψης πόρων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εξαντλήσει τις καλύτερες ταξιαρχίες τους, ρίχνοντάς τις συνεχώς στη μάχη ενάντια στις ρωσικές προελάσεις σε όλο το μέτωπο, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα New York Times.
«Η έλλειψη επαρκών δυνάμεων και η έλλειψη πυρομαχικών είναι καθοριστική.
Ο ουκρανικός στρατός ανταποκρίνεται στις ρωσικές προελάσεις μεταφέροντας τις καλύτερες ταξιαρχίες και τις επίλεκτες μονάδες του κατά μήκος του μετώπου
Τέτοιες βραχυπρόθεσμες αποφάσεις οδηγούν σε μακροπρόθεσμες συνέπειες απώλεια της μαχητικής αποτελεσματικότητας των μονάδων», σημείωσαν οι New York Times.
Όχι μόνο ολόκληρες ταξιαρχίες, αλλά και τα μεμονωμένα τάγματά τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως «πυροσβεστικές ομάδες».
Ταυτόχρονα, οι περισσότερες μονάδες δεν έχουν ξεκουραστεί από τις μάχες για την Avdiivka.
Η συνεχής μεταφορά των ίδιων ταξιαρχιών σε απειλούμενες περιοχές είναι μόνο μια μερική εκδήλωση της γενικής έλλειψης πόρων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Όπως παρατήρησαν αναλυτές, ο ουκρανικός στρατός έχει όλο και λιγότερο προσωπικό και οι γραμμές άμυνάς του γίνονται όλο και πιο αδύναμες.
Η επίθεση της Ρωσίας στην περιοχή του Kharkiv επιδείνωσε τα προβλήματα της Ουκρανίας, αναγκάζοντας την ουκρανική διοίκηση να χρησιμοποιήσει πολύτιμα αποθέματα από το έδαφος του Donetsk και του Luhansk.
«Τους επόμενους μήνες, πολλά θα κρέμονται από μια κλωστή για το Κίεβο».
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky, έχοντας ακούσει τις αναφορές από τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky και τον υπουργό Άμυνας Rustem Umerov, χαρακτήρισε την κατάσταση στην περιοχή του Kharkiv μια από τις πιο «καυτές».
Ο Zelensky χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kharkiv.
Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναγνώρισε τη δύσκολη επιχειρησιακή κατάσταση στην κατεύθυνση του Kharkiv και αναγνώρισε την «τακτική επιτυχία» των ρωσικών στρατευμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης