Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scott Ritter (πρώην CIA): Τα F-16 θα καούν… όπως και τα άλλα δυτικά όπλα στην Ουκρανία

Scott Ritter (πρώην CIA): Τα F-16 θα καούν… όπως και τα άλλα δυτικά όπλα στην Ουκρανία
Τότε θα καταλάβουν οι Ουκρανοί ότι δεν μπορούν να υποστηρίξουν άλλο αυτόν τον πόλεμο λέει ο Ritter
Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα καούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως συνέβη και με άλλα δυτικά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό υποστηρίζει ο Scott Ritter, απόστρατος αξιωματικός πληροφοριών της CIA και στρατιωτικός αναλυτής.
«Τα F-16, ακριβώς όπως τα τανκ Leopard, τα Abrams, τα Bradley, είναι απλώς ένα δυτικό μηχάνημα που μπορεί να καταρριφθεί και που δεν καίγεται χειρότερα από τον άλλο εξοπλισμό.
Όταν φτάσει εκείνη η στιγμή, τότε θα σημάνει πραγματικά το τέλος της ικανότητας της Ουκρανίας να υποστηρίξει αυτόν τον πόλεμο, γιατί εκείνη τη στιγμή θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα γι 'αυτούς.
Κανείς δεν θα μπορεί να τους βοηθήσει, όλα θα έχουν χαθεί» υποστηρίζει ο Ritter.
Όπως είπε, εάν αυτά τα μαχητικά φτάσουν ποτέ στην Ουκρανία, δεν πρόκειται να έχουν κανένα σημαντικό αντίκτυπο στην πορεία του πολέμου.
«Θα ανατιναχθούν στο έδαφος, θα καταρριφθούν στον αέρα και δεν θα αλλάξουν το αποτέλεσμα» εκτιμά ο Ritter.
Κληθείς να σχολιάσει τη θέση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για τα F-16, ο Ritter κάνει λόγο για μια πολιτική ενέργεια, σκοπός της οποίας είναι να καταστήσει σαφές πως οι παραδόσεις αυτών των όπλων είναι ένα ακόμα βήμα προς την αποσταθεροποίηση της κατάστασης.

Δεν θα φέρουν πυρηνικά όπλα

«Πιστεύω ότι είναι ένα είδος πολιτικής ενέργειας, σκοπός της οποίας είναι να προσελκύσει την προσοχή του ΝΑΤΟ ότι αυτό που κάνουν είναι προκλητικό, δυνητικά αποσταθεροποιητικό
, αλλά νομίζω ότι και οι Ρώσοι καταλαβαίνουν ότι τα μαχητικά F-16 που κατευθύνονται προς την Ουκρανία, δεν είναι εξοπλισμένα με πυρηνικά όπλα, έχουν διαφορετική τροποποίηση και ότι δεν υπάρχει πυρηνική απειλή από αυτά τα αεροσκάφη» τόνισε ο Ritter, αναφέροντας πως κατά τη γνώμη του, όλοι στη Ρωσία κατανοούν ότι στην πραγματικότητα αυτά τα αεροπλάνα δεν είναι διαμορφωμένα για να παρέχουν πυρηνικά όπλα και ότι δεν υπάρχουν πυρηνικά όπλα στην ουκρανική σύγκρουση.
«Νομίζω ότι στο τέλος οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν αυτά τα F-16 χρησιμοποιώντας τα πιο συμβατικά στρατιωτικά-τεχνικά μέσα τους.
Θα τα καταρρίψουν, θα τα ανατινάξουν αλλά η Ρωσία δεν θα επιτρέψει αυτά τα αεροσκάφη να γίνουν η «σκανδάλη» για μια πιθανή ευρύτερη πυρηνική σύγκρουση» υπογράμμισε ο Αμερικάνος στρατιωτικός αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης