Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Δομικός στόχος η ήττα της ακροδεξιάς για το PSOE

Ισπανία: Δομικός στόχος η ήττα της ακροδεξιάς για το PSOE
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας (PSOE/S&D) επιδιώκει να νικήσει την ακροδεξιά
Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας (PSOE/S&D) επιδιώκει να νικήσει την ακροδεξιά και όσους θέλουν να διαλύσουν την ΕΕ εκ των έσω, δήλωσε την Τετάρτη η επικεφαλής υποψήφια του κόμματος στις ευρωεκλογές, Teresa Ribera, παρά τις δημοσκοπήσεις που ευνοούν τις δεξιές δυνάμεις.
Μιλώντας στη συγκέντρωση του κόμματος στη Σεβίλλη για την παρουσίαση της επίσημης λίστας των υποψηφίων του PSOE για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, η Ribera, νυν υπουργός οικολογικής μετάβασης, κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν για να νικήσουν τις «ακραίες» δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη.
«Θα νικήσουμε την ακροδεξιά, αυτούς που σηκώνουν τα όπλα στη Ρώμη και το Μιλάνο και αυτούς που υπερασπίζονται τις βόμβες ενάντια στην ειρήνη, αυτούς που θέλουν να ανατινάξουν την Ευρώπη εκ των έσω», δήλωσε η Ribera.
Ωστόσο, ο ενθουσιασμός της έρχεται σε σύγκρουση με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Ισπανία, οι οποίες δείχνουν νίκη του ισπανικού δεξιού συντηρητικού κόμματος Partido Popular (PP/EPP)
Την προηγούμενη εβδομάδα το δεξιό κόμμα, η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη στο ισπανικό κοινοβούλιο, παρουσίασε την κορυφαία υποψήφιά του για τις ευρωεκλογές: Dolor Montserrat, μια ευρωβουλευτή που θεωρείται αρκετά «σκληροπυρηνική».
Το PSOE και οι σύμμαχοί του στη σοσιαλιστική οικογένεια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (S&D/PS) αντιμετωπίζουν επίσης την πρόκληση να νικήσουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), το οποίο είναι και το φαβορί των ευρωεκλογών. Πέραν αυτού όμως, έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δεξιούς φιλελεύθερους που συμμετέχουν στην ομάδα ECR – στην οποία ανήκει επίσης το ακροδεξιό κόμμα VOX – και την «ακραίες» δυνάμεις της ομάδας Identity and Democracy (ID), μεταξύ άλλων.
Υπό αυτή την έννοια, η Ribera τόνισε τη σημασία της ενοποίησης των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης για την καταπολέμηση της «δειλής δεξιάς», η οποία δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνάπτει περιφερειακές συμφωνίες συνασπισμού με ακροδεξιά κόμματα, προειδοποίησε ο επικεφαλής της λίστας του PSOE.
Η Ribera παρουσίασε τους συνυποψήφιους της από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός της ως πολιτικούς που δεσμεύονται για μια «πιο κοινωνική, πιο πράσινη, πιο φεμινιστική και πιο δίκαιη» Ευρώπη.
«Θέλουμε περισσότερη Ευρώπη, περισσότερα δικαιώματα, περισσότερες ευκαιρίες, ένα καλύτερο μέλλον.
Περισσότερη δημοκρατία και αξίες (…)», πρόσθεσε η Ribera.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ribera θεωρείται και επιλέξιμη για μια θέση επιτρόπου στο επόμενο Σώμα των Επιτρόπων μετά τις εκλογές- υπάρχουν φήμες ότι θα μπορούσε να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του κλίματος ή της ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης