Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ΝΔ κινείται γύρω 33%, γρίφος ο ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί από 15%-18%, τρίτο και καταϊδρωμένο το ΠΑΣΟΚ με 12%

Η ΝΔ κινείται γύρω 33%, γρίφος ο ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί από 15%-18%, τρίτο και καταϊδρωμένο το ΠΑΣΟΚ με 12%
Στο Μαξίμου περιμένουν να δουν πως θα κινηθεί στην κάλπη αυτό το 10% των αναποφάσιστων που ωστόσο μπορεί και να μην πάει στην κάλπη.
Oι δημοσκοπήσεις που βγαίνουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δείχνουν πως θα κυμανθούν τα ποσοστά των κομμάτων μέχρι τις ευρωεκλογές.
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα η ΝΔ βρίσκεται γύρω από το 33% με τάση να το ξεπεράσει ή αναλόγως και την συμμετοχή μπορεί να βρεθεί και λίγο πιο κάτω από αυτό.
Οι περιοδείες Μητσοτάκη, η ετοιμότητα του γαλάζιου μηχανισμού, η συνδρομή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που επέκρινε Βελόπουλο-Νατσιό και η δραστηριοποίηση συγκεκριμένων υπουργών έχουν κλείσει τις διαρροές προς τα δεξιά ενώ είναι προφανές για τους δημοσκόπους ότι τα εθνικά θέματα που έχουν ανοίξει έχουν βοηθήσει τον Μητσοτάκη στα δεξιά κοινά.
Στο Μαξίμου περιμένουν να δουν πως θα κινηθεί στην κάλπη αυτό το 10% των αναποφάσιστων που ωστόσο μπορεί και να μην πάει στην κάλπη.

Καθαρά στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει δεξαμενές

Στη δεύτερη θέση όλα δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει την θέση αυτή. Το ύψος του ποσοστού είναι αμφιλεγόμενο.
Ενώ δεν φαίνεται στις μετρήσεις να περνάει το 17,8% που είναι το ποσοστό που έπιασε στις εθνικές εκλογές, ωστόσο διαθέτει ισχυρό προβάδισμα από το ΠΑΣΟΚ που κινείται στο 12%.
Το ΠΑΣΟΚ στις μετρήσεις υπερεκπροσωπείται, δηλαδή όποιος είναι ΠΑΣΟΚ το δηλώνει κατευθείαν, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λάβει στήριξη από τους αναποφάσιστους που θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή να πάνε στην κάλπη.
Όμως, στην Κουμουνδούρου φοβούνται ότι οι απολιτίκ που στις μετρήσεις δείχνουν συμπάθεια στον ΣΥΡΙΖΑ, να μην πάνε να ψηφίσουν και να προτιμήσουν ένα καλοκαιρινό μπάνιο.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ξεπεράσει το 12-13%

Οι δεξαμενές που απευθύνεται ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ετερόκλητες και μπορεί να δούμε αρκετά οξύμωρα όπως το να φτάσει αυτό το 17,8% ακόμα και να το ξεπεράσει.
Για το ζήτημα του τελικού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει αμφιβολίες και ο αμερικάνος σύμβουλος του Μητσοτάκη Stan Greenberg ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να πέσει και κάτω του 15,4% αλλά να ξεπεράσει και το 18%.
Ο Κασσελάκης στην τελευταία του περιοδεία τόνισε ότι είναι δυνατό και το 2 μπροστά στο τελικό ποσοστό του.
Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη δεν έχει άλλες εφεδρείες στην εκλογική δεξαμενή, δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 12-13%.
Αν επιβεβαιωθούν τα ποσοστά για ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ τότε το άθροισμά τους δεν πιάνει το 30% και αυτό δείχνει ότι η αντιπολίτευση τους είναι αδύναμη και χωρίς αντίκρισμα.

Μπορεί η Νέα Αριστερά μία θέση στην ευρωβουλή

Μάχη, ωστόσο, γίνεται και για την τέταρτη θέση, μεταξύ του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης, χωρίς όμως αυτή τη στιγμή κανένα από τα δυο κόμματα δεν δείχνει να μπορεί να πιάσει διψήφιο ποσοστό. Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη δείχνουν πως δεν αποτελούν πυροτεχνήματα, καθώς όλα θα δείχνουν πως θα λάβουν ένα ποσοστό που θα τους επιτρέπει να εκλέξουν ευρωβουλευτή.
Η Κωνσταντοπούλου έχει ανεβασμένες μετοχές το τελευταίο διάστημα έχοντας τραβήξει αντισυστημικούς ψηφοφόρους.
Η ΝΙΚΗ από την άλλη δείχνει να φρενάρει αλλά να κρατάει δυνάμεις.
Η Νέα Αριστερά δείχνει πως είναι το μόνο νέο κόμμα που έχει τη δυνατότητα εκλογής ευρωβουλευτή, γεγονός που αν συμβεί θα την εδραιώσει στην πολιτική ζωή της χώρας. Εάν όμως, δεν εκλέξει τότε θα έχει ζητήματα επιβίωσης.
Οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν ότι το κόμμα Ανδρέα Λοβέρδου να μην μπαίνει στην ευρωβουλή ενώ ανεβαίνει το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου που έχει τη δυναμική να πιάσει το 3% αλλά ακόμα δεν το πιάνει.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης