Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ρήγμα έφτασε στον πυρήνα της Ισραηλινής κυβέρνησης - Διαφωνία Netanyahu-Gallant για την επόμενη μέρα στη Γάζα

Το ρήγμα έφτασε στον πυρήνα της Ισραηλινής κυβέρνησης - Διαφωνία Netanyahu-Gallant για την επόμενη μέρα στη Γάζα
«Καλώ τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει ότι το Ισραήλ δεν θα θέσει τη Γάζα υπό στρατιωτικό έλεγχο», επισήμανε ο Gallant
Ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu αμφισβητήθηκε δημοσίως σήμερα από τον υπουργό Άμυνας Yoav Gallant, με αφορμή τα μεταπολεμικά σχέδιά του για τη Λωρίδα της Γάζας.
Σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας υπογράμμισε την αντίθεσή του σε έναν μακροπρόθεσμο στρατιωτικό έλεγχο του παλαιστινιακού θύλακα από το Ισραήλ.
Ο Gallant είπε ότι, από την αρχή του πολέμου που πυροδότησε η άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, είχε προσπαθήσει να προωθήσει ένα σχέδιο για την μεταπολεμική διακυβέρνηση της Γάζας από του Παλαιστίνιους.
Ωστόσο οι προσπάθειές του «δεν βρήκαν ανταπόκριση» σε αρκετές συνεδριάσεις του πολεμικού συμβουλίου υπό τον Netanyahu, είπε ο Gallant – ο οποίος προέρχεται από το κόμμα Λικούντ του ισραηλινού πρωθυπουργού.
«Καλώ τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει ότι το Ισραήλ δεν θα θέσει τη Γάζα υπό στρατιωτικό έλεγχο», επισήμανε ο Gallant.
Θα πρέπει να υπάρξει εναλλακτική στην διακυβέρνηση από τη Χαμάς… Η αναποφασιστικότητα θα υπονομεύσει τα στρατιωτικά οφέλη», τόνισε.
Ο πρωθυπουργός Netanyahu απέφυγε να απαντήσει ευθέως στον Gallant και είπε ότι οποιαδήποτε συζήτηση επί μιας πρότασης για την μεταπολεμική διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας χωρίς τη Χαμάς, προϋποθέτει την εξάλειψη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.
Υπογράμμισε επίσης ότι η επίτευξη αυτού του στόχου πρέπει να επιδιωχθεί «χωρίς δικαιολογίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης