Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Τούρκος αρχηγός συμμορίας συνελήφθη στoυς… Αμπελόκηπους – Πώς τον «κάρφωσε» η Porsche Cayenne στην Κρήτη

Αποκάλυψη: Τούρκος αρχηγός συμμορίας συνελήφθη στoυς… Αμπελόκηπους – Πώς τον «κάρφωσε» η Porsche Cayenne στην Κρήτη
Πρόκειται για αρχηγό συμμορίας που δραστηριοποιείται στο οργανωμένο έγκλημα και έχει έδρα στα Άδανα, στην Τουρκία

Συνελήφθη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή των Αμπελοκήπων ο 29χρονος Ramazan Baygara, Τούρκος αρχηγός διαβόητης συμμορίας από την Τουρκία.
Πρόκειται για αρχηγό συμμορίας που δραστηριοποιείται στο οργανωμένο έγκλημα και έχει έδρα στα Άδανα, στην Τουρκία.
Ο 29χρονος συνελήφθη την Παρασκευή (10 Μαΐου), σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ είχε διαφύγει στην Ελλάδα στα τέλη του 2023, αφού έμαθε ότι είχαν εκδοθεί στην Τουρκία, 14 εντάλματα σύλληψης εναντίον του.

Μάλιστα, μεταξύ των ενταλμάτων υπήρχε και η κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Πώς εντοπίστηκε στην Αθήνα

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν οι ελληνικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη του Τούρκου κατηγορουμένου με έναν απρόσμενο... τρόπο: Η ΕΥΠ, στο πλαίσιο ερευνών της, «έπεσε» πάνω σε δύο Τούρκους που ζούσαν με ιδιαίτερα μεγάλες ανέσεις και πολυτέλεια στην Κρήτη, στα Χανιά.
Οι δύο Τούρκοι, που εμπλέκονταν σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, συνελήφθησαν, και ο ένας εξ αυτών φέρεται να ήταν μέλος τής εν λόγω συμμορίας.
Στα σπίτια των δύο Τούρκων εντοπίστηκαν έγγραφα του 29χρονου και οι εκτιμήσεις των Αρχών αναφέρουν ότι οι δύο συλληφθέντες φέρεται να είχαν διευκολύνει τον Ramazan Baygara, όταν ήθελε να διαφύγει από την Τουρκία.
Η ΕΥΠ, σε επικοινωνία της με τις τουρκικές Αρχές, ενημέρωσε για το ενδεχόμενο ο αρχηγός της συμμορίας να κρύβεται στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, μετά από έρευνα της ΕΥΠ, εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους και, αφού τον παρακολούθησαν, κάλεσαν την Άμεση Δράση για να τον συλλάβει, σε έξοδό του.
Ο 29χρονος ανέλαβε την ηγετική θέση της συμμορίας, η οποία ονομάστηκε με το επώνυμό τους μετά τη δολοφονία του 36χρονου αδελφού του, Bedirhan Baygara, μέσα σε ζαχαροπλαστείο το 2020.
Η εγκληματική οργάνωση «Bayğaras» εμπλεκόταν σε διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και είχε δράση σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Παράλληλα, είχε και συνεργασία με κυκλώματα που διακινούν μετανάστες.
Η Ιντερπόλ είχε εκδώσει «ερυθρά αγγελία» σε βάρος του 29χρονου και, μετά τη σύλληψή του, κρατείται στην Ελλάδα, όσο αναμένεται η έκδοσή του στην Τουρκία.

Οι συλλήψεις στην Κρήτη και η... Porsche Cayenne

Οι δύο συλληφθέντες της Κρήτης φέρονται να ήρθαν στη χώρα το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2023, διασχίζοντας τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Εβρο. Υπέβαλαν την ίδια ημέρα αίτημα ασύλου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου, δηλώνοντας ότι κινδυνεύουν από το καθεστώς στην Τουρκία. Το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τη σύλληψή τους, οι νεαροί τέθηκαν υπό επιτήρηση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. έγινε σε βίλα που μίσθωναν στον Τερσανά. Στο εσωτερικό της οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, καθώς και 15 φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος. Κατασχέθηκε επίσης μικρή ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (εξαϋδροκανναβινόλη). Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν και άλλα αντικείμενα – πειστήρια από το σπίτι, τα οποία ερευνώνται.

Για τις μετακινήσεις τους οι δύο Τούρκοι χρησιμοποιούσαν ένα αυτοκίνητο Porsche Cayenne, το οποίο –σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές– κατασχέθηκε από υπαλλήλους του Τελωνείου Χανίων για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης