Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κακοστημένη παγίδα ΗΠΑ: Έτοιμη για διαπραγματεύσεις η Ουκρανία, εάν ενδιαφέρεται ο Putin – Ρωσία: Προπέτασμα καπνού

Κακοστημένη παγίδα ΗΠΑ: Έτοιμη για διαπραγματεύσεις η Ουκρανία, εάν ενδιαφέρεται ο Putin – Ρωσία: Προπέτασμα καπνού
Πανικός στις ΗΠΑ από τη ρωσική προέλαση - Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken κάλεσε τη Ρωσία σε διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία
Η ρωσική προέλαση στην Ουκρανία ωθεί τη συλλογική Δύση σε κινήσεις πανικού, όπως η ξαφνική πρόσκληση στη Ρωσία για διαπραγματεύσεις με σκοπό την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης.
Αποστολέας της εν λόγω πρόσκλησης στη Ρωσία ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken, ο οποίος δήλωσε ότι η Ουκρανία μπορεί να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την επίλυση της σύγκρουσης εάν η Μόσχα δείξει «οποιοδήποτε ενδιαφέρον» για διάλογο.
Στη δήλωση αυτή προέβη σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Dmitry Kuleba στο Κίεβο.
«Εάν ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έδειξε ενδιαφέρον να συμμετάσχει σοβαρά στις διαπραγματεύσεις, είμαι βέβαιος ότι οι Ουκρανοί θα απαντήσουν σε αυτό», είπε, προσθέτοντας πως η Μόσχα φέρεται ότι δεν ήταν διατεθειμένη να το κάνει.
Ο Blinken πρόσθεσε ότι όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, αυτές είναι «αποφάσεις που πρέπει να λάβει η Ουκρανία».

Ρωσία: Προπέτασμα καπνού

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες χρησιμοποιούν τη λέξη «ειρήνη» ως προπέτασμα καπνού για τις πραγματικές φιλοδοξίες τους.
Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι «η συλλογική Δύση βλέπει την ειρήνη στην Ουκρανία ως στόχο της».
Ο Putin σε συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, είπε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διάλογο για την Ουκρανία για την επίτευξη ειρήνης, αλλά οι συνομιλίες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα συμφέροντά της και να διεξαχθούν παράλληλα με συζητήσεις για την παγκόσμια σταθερότητα. και αξιόπιστες εγγυήσεις ασφαλείας.
Ο Ρώσος ηγέτης υποστηρίζει ότι η Δύση δεν είναι σε θέση να δώσει αξιόπιστες εγγυήσεις.

Μπορεί να δώσει εγγυήσεις η Δύση;

«Εκεί είναι το κύριο πρόβλημα, αφού έχουμε να κάνουμε με κράτη των οποίων οι κυβερνήσεις επιδιώκουν να υποκαταστήσουν την παγκόσμια τάξη που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο με μια «τάξη που βασίζεται σε ορισμένους κανόνες», για την οποία συνεχίζουν να μιλούν αλλά που κανείς δεν έχει δει ποτέ, κανείς δεν έχει συμφωνήσει και τα οποία, προφανώς, τείνουν να αλλάξουν ανάλογα με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και τα συμφέροντα εκείνων που επινοούν αυτούς τους κανόνες», τόνισε ο Putin.
«Η Ρωσία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις, επιπλέον, είχαμε συμμετάσχει σε τέτοιες διαπραγματεύσεις.
Στις 15 Απριλίου 2022, στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με την ουκρανική αντιπροσωπεία, συντάξαμε μια ειρηνευτική συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της ουκρανικής πλευράς, συμπεριλαμβανομένων και των Μελλοντικών Εγγυήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία.
Επιπλέον, ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας μονογράφησε τις κύριες διατάξεις της συμφωνίας ήταν ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα αποσυρθούν από το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.
Ωστόσο οι δυτικοί σύμμαχοί τους είχαν συστήσει να συνεχίσουν τις εχθροπραξίες και να εστιάσουν στην επίτευξη της στρατηγικής ήττας της Ρωσίας, αλλά και τότε ποτέ δεν αρνηθήκαμε να διαπραγματευτούμε», τόνισε ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης