Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Κοντά στον σχηματισμό κυβέρνησης ο ακροδεξιός Wilders

Ολλανδία: Κοντά στον σχηματισμό κυβέρνησης ο ακροδεξιός Wilders
Η συντηρητικότερη κυβέρνηση στη χώρα εδώ και δεκαετίες
Σχετικά Άρθρα
Έξι μήνες μετά την εκλογική του νίκη, ο ακροδεξιός πολιτικός Geert Wilders βρίσκεται ένα βήμα πριν από την συμφωνία για τον σχηματισμό της συντηρητικότερης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει η Ολλανδία εδώ και δεκαετίες.
Ο Geert Wilders -ως μέλος της αντιπολίτευσης- κατάφερε να επηρεάσει την ολλανδική μεταναστευτική πολιτική από το 2006 και είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά του ισλάμ.
Αναμένεται να ανακοινώσει τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στην οποία θα συμμετέχουν τέσσερα κόμματα.
Οι διαπραγματεύσεις καθυστέρησαν επί πολλούς μήνες μετά τις εκλογές στις 22 Νοεμβρίου 2023. Η μετανάστευση, τα οικονομικά και η περιβαλλοντική πολιτική ήταν πλέον ακανθώδη θέματα της διαπραγμάτευσης.
Η συμφωνία θα φέρει μαζί το κεντροδεξιό κόμμα VVD του απερχόμενου πρωθυπουργού Mark Rutte, το νέο κεντρώο κόμμα NSC, το κόμμα BBB των αγροτών μαζί με το Κόμμα της Ελευθερίας του Wilders, στο πλαίσιο κυβέρνησης συνασπισμού που εξασφαλίζει 88 έδρες στην 150μελή βουλή.
Ο Wilders έχει υποσχεθεί αύξηση των δαπανών για την υγεία και μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Ωστόσο, οι δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν απίθανο τα υπόλοιπα κόμματα να υποστηρίξουν αυτές τις δεσμεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης