Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο Φερνάντο Σάντος στο BN Sports: «Ο Ζαγοράκης έπαιρνε αποφάσεις, έκανε πάντα όσα έπρεπε!»

Ο Φερνάντο Σάντος στο BN Sports: «Ο Ζαγοράκης έπαιρνε αποφάσεις, έκανε πάντα όσα έπρεπε!»
«Όλοι έβλεπαν πως είναι το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουν». Ο Φερνάντο Σάντος, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου του Θοδωρή Ζαγοράκη, «Αρχηγός, η δική μου αλήθεια», μίλησε στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και το BN Sports, για τη σχέση του με τον εμβληματικό αρχηγό της Εθνικής του 2004, εξυμνώντας τις αρετές του εντός, αλλά και εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Δηλώσεις στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο

Ο σεβασμός του Φερνάντο Σάντος για τον Θοδωρή Ζαγοράκη, αλλά και η αγάπη που «τρέφει» για εκείνον, ήταν φανερά. Ο σπουδαίος Πορτογάλος τεχνικός έδωσε το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου του εμβληματικού αρχηγού της Εθνικής μας ομάδας, με τίτλο «Αρχηγός, η δική μου αλήθεια», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Marriott και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πεδίο».

Όπως είναι λογικό, έδωσε και εκείνος μία «πτυχή» από τη σχέση τους, καθώς μοιράστηκε κάποιες ιστορίες από την κοινή τους πορεία στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ενώ αποκάλυψε και πώς έζησε ο ίδιος το «θαύμα» της Ελλάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας, το καλοκαίρι του 2004!

Μιλώντας στο BN Sports και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο για τον Θοδωρή Ζαγοράκη, οι πρώτες λέξεις που χρησιμοποίησε, αποκάλυψαν και τον απεριόριστο θαυμασμό που έχει προς το πρόσωπό του.

«Είναι μία τεράστια προσωπικότητα ο Θοδωρής Ζαγοράκης, δεν το συζητάμε αυτό. Με το που ήρθα στην Ελλάδα, κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, που θα βοηθούσε στη δημιουργία μιας οικογένειας. Αυτό είναι το Α και το Ω, όταν φτιάχνεις μία ομάδα.

Έμαθα σχετικά νωρίς ότι έβγαινε αρκετά αργά τα βράδια και σκέφτηκα μέσα μου ότι θα έχουμε προβλήματα με αυτόν (σ.σ. γέλιο)! Αλλά πραγματικά, δεν έδωσε ποτέ την αφορμή», τόνισε αρχικά ο Φερνάντο Σάντος.

σαντοςςς.jpg

Όχι απλώς όμως δεν έδωσε αφορμή για «προβλήματα», αλλά εν αντιθέσει, ήταν εκείνος που έδινε το παράδειγμα στους υπόλοιπους.

Ένας πραγματικός αρχηγός, που φρόντισε να είναι εκείνος που πηγαίνει πάντα πρώτος στις προπονήσεις!

«Ήταν πρώτος στις προπονήσεις και όταν βλέπεις τον αρχηγό σου να μπορεί να το καταφέρνει αυτό, τότε βλέπουν όλοι πως αυτό είναι το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουν. Καταλαβαίνουν ότι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να πάρουν, εάν θέλουν να κάνουν κάτι καλό στην καριέρα τους. Με βοήθησε πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι».

σαντδςδ.jpg

Μάλιστα, ο Φερνάντο Σάντος, εκτός από παίκτη, είχε τον Θοδωρή Ζαγοράκη και ως πρόεδρο! Μετά την συνεργασία τους στην ΑΕΚ, οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν και στον ΠΑΟΚ, αλλά αυτή τη φορά υπό διαφορετικές συνθήκες!

Ο Ζαγοράκης είχε «κρεμάσει» τα παπούτσια του και είχε αναλάβει ως πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά». Μπορεί να άλλαξε ιδιότητα, όμως όπως επισημαίνει ο Πορτογάλος τεχνικός, έκανε πάντα αυτό που έπρεπε.

«Μετά, όταν ήμουν προπονητής στον ΠΑΟΚ και εκείνος πρόεδρος, έκανε ακριβώς όσα έπρεπε. Ήταν ένας άνθρωπος που έπαιρνε αποφάσεις. Είτε καλές, είτε κακές, το έκανε και δεν άφηνε τα πράγματα να ‘τραβήξουν’.

Γνώριζα πως με τον Ζαγοράκη ως πρόεδρο, δεν θα είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα. Θα με βοηθούσε σε ό,τι ήθελα, με όλες τις δυνάμεις του. Νομίζω ότι η συνεργασία μας ήταν πραγματικά πάρα πολύ καλή.

Του εύχομαι τα καλύτερα!»

Πηγή: www.bnsports.gr

w
ww.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης