Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι κατέρριψαν 10 ATACMS στην Κριμαία και γαλλικές βόμβες HAMMER στο Belgorod

Οι Ρώσοι κατέρριψαν 10 ATACMS στην Κριμαία και γαλλικές βόμβες HAMMER στο Belgorod
Αναχαιτίστηκαν δεκάδες ουκρανικά drones πάνω από τις ρωσικές περιοχές Kursk, Belgorod και Bryansk
Στην κατάρριψη 10 αμερικανικών πυραύλων ATACMS πάνω από την Κριμαία και γαλλικών κατευθυνόμενων βομβών HAMMER στο Belgorod προχώρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας η ρωσική αεράμυνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Την περασμένη νύχτα, προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας αμερικανικούς επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS, γαλλικές κατευθυνόμενες βόμβες HAMMER, αμερικανικούς πυραύλους HARM, ρουκέτες μεγάλου διαμετρήματος και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου αεροσκάφους εναντίον στόχων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σταμάτησαν» επισημαίνει σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι δύο αμερικανικοί πύραυλοι HARM, δύο κατευθυνόμενες βόμβες HAMMER, δύο πύραυλοι Alder MLRS και εννέα drones καταστράφηκαν πάνω από την περιοχή Belgorod ενώ οι Ουκρανοί αποπειράθηκαν να επιτεθούν με 10 αμερικανικούς πυραύλους ATACMS στην Κριμαία.

Μαζική επίθεση

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι άλλα πέντε drones καταρρίφθηκαν πάνω από την περιοχή Kursk ενώ άλλα τρία αναχαιτίστηκαν πάνω από το έδαφος του Bryansk.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σεβαστούπολης Mikhail Razvozzhaev, ουκρανικοί πύραυλοι επιχείρησαν επίθεση στο αεροδρόμιο Belbek και καταρρίφθηκαν πάνω από τη θάλασσα.
Τα συντρίμμια έπεσαν κοντά στο χωριό Polyushko, όπου ξέσπασε φωτιά, η οποία γρήγορα κατασβήστηκε.
Όπως αναφέρεται, δεν υπήρξαν ζημιές σε μη στρατιωτικές υποδομές, ενώ από τα συντρίμμια στο έδαφος δεν υπήρξαν θύματα.
Ο κυβερνήτης της περιοχής του Belgorod, Vyacheslav Gladkov, είπε ότι εξαιτίας ενός άμεσου χτυπήματος από οβίδα, ένα ιδιωτικό κτίριο κατοικιών στο χωριό Dubovoe τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι ενώ ο Vasily Golubev ο περιφερειάρχης του Rostov, έκανε γνωστό ότι έγιναν δυο εκρήξεις εξαιτίας επίθεσης με drones, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν υπήρξαν ούτε τραυματισμοί, ούτε ζημιές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης