Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μαχαίρι» της τουρκικής κυβέρνησης στις ξένες επιχειρήσεις λόγω οικονομίας

«Μαχαίρι» της τουρκικής κυβέρνησης στις ξένες επιχειρήσεις λόγω οικονομίας
Η τουρκική κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει τις δαπάνες για ξένες επιχειρήσεις, καθώς η κατάσταση της οικονομίας επιδεινώνεται
Μέτρα για τη μείωση των δημοσίων δαπανών μέσω οδηγίας που εκδόθηκε τη Δευτέρα ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση.
Αντίστοιχα, η αγορά νέων οχημάτων, κτιρίων, επίπλων και εξοπλισμού στον δημόσιο τομέα θα ανασταλεί για περίοδο τριών ετών.
Περιορισμοί θα τεθούν στις προσλήψεις προσωπικού του κλάδου.
Οι αποστολές στο εξωτερικό θα είναι λιγοστές στο εξής και θα υπάρχουν περιορισμοί στις δραστηριότητες προώθησης και αντιπροσώπευσης στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου από τον Αντιπρόεδρο Cevdet Yılmaz και τον υπουργό Οικονομικών Mehmet Shimşek, η δημόσια διοίκηση και το προσωπικό είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα μέτρα εξοικονόμησης κόστους χωρίς εξαίρεση.
Ο Shimşek είπε ότι θα επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.
Επιπλέον, ο τουρκικός ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες σχετικά με τους δημόσιους διαγωνισμούς, τη φορολογική ισότητα και τις προσπάθειες για την αποτροπή της άτυπης οικονομικής δραστηριότητας.
Μία από τις αξιοσημείωτες πτυχές των μέτρων εξοικονόμησης που ανακοινώθηκαν είναι η αναθεώρηση των γραφείων σε ξένες χώρες που διαχειρίζονται πολλά υπουργεία.
Αυτό συνεπάγεται πως τα υπουργεία θα πρέπει να μειώσουν το προσωπικό τους στο εξωτερικό, να περικόψουν τις δαπάνες και ενδεχομένως να κλείσουν ανενεργά γραφεία.
Σύμφωνα με τον Şimşek, οι κρατικοί οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αγοράσουν ή να μισθώσουν κτίρια γραφείων, καταλύματα, κατασκηνώσεις ή παιδικούς σταθμούς καθώς και εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και παρόμοιες κοινωνικές εγκαταστάσεις.
Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε ότι οι δαπάνες για προσωρινές αποστολές στο εξωτερικό δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα κονδύλια του προϋπολογισμού που είχαν καθοριστεί προηγουμένως και δεν θα πρέπει να αυξηθούν με πρόσθετες πιστώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης