Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Θέλουμε δίκαιο ανταγωνισμό με την Κίνα – Στρατηγικοί και στοχευμένοι οι νέοι δασμοί

Biden: Θέλουμε δίκαιο ανταγωνισμό με την Κίνα – Στρατηγικοί και στοχευμένοι οι νέοι δασμοί
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε την Κίνα για επιδοτήσεις και ντάμπινγκ προϊόντων στις διεθνείς αγορές
Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν έναν δίκαιο ανταγωνισμό και όχι εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, ξεκαθάρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden, στον απόηχο της απόφασης για αύξηση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα.
Ο Δημοκρατικός πρόεδρος ανέφερε ότι οι νέοι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα θα διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ δεν θα μείνουν πίσω εξαιτίας άδικων εμπορικών πρακτικών, σύμφωνα με το Reuters.
Οι δασμοί θα εφαρμοστούν σε κινεζικά προϊόντα αξίας 18 δισεκ. δολαρίων ετησίως, ανέφερε.
Οι ΗΠΑ θα τετραπλασιάσουν τον δασμολογικό συντελεστή για τα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο 100% φέτος και θα τριπλασιάσουν περίπου τον συντελεστή για τις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Ο συντελεστής για τα κινεζικά τσιπ θα διπλασιαστεί από το 2025. Ο δασμός στα φωτοβολταϊκά θα διπλασιαστεί επίσης το 2024 στο 50%.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε την Κίνα για επιδοτήσεις και ντάμπινγκ προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Σημείωσε ότι οι νέοι δασμοί είναι στοχευμένοι και στρατηγικής σημασίας. Αντίθετα, σημείωσε, οι γενικευμένοι δασμοί που προτείνει ο Donald Trump θα αυξήσουν το κόστος για τα αμερικανικά νοικοκυριά.
Ο Biden δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ υπερασπίζονται την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Στενά της Ταϊβάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης