Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Η Ευρωζώνη πρέπει να μειώσει τα δημοσιονομικά ελλείμματα – Αντιμέτωπη με διαρθρωτικές προκλήσεις

ΔΝΤ: Η Ευρωζώνη πρέπει να μειώσει τα δημοσιονομικά ελλείμματα – Αντιμέτωπη με διαρθρωτικές προκλήσεις
Τα τελευταία στοιχεία για το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη δείχνουν ανάπτυξη ελαφρώς πάνω από τις προσδοκίες
Σχετικά Άρθρα
Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη πρέπει να εκμεταλλευτούν την οικονομική ανάκαμψη για να μειώσουν ταχύτερα τα υψηλά δημοσοσιονομικά ελλείμματα, υπογράμμισε ο αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Alfred Kammer.
Ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, εκτίμησε πως η τρέχουσα οικονομική ανάκαμψη παρέχει την ευκαιρία για δημοσιονομική εξυγίανση: «Οι αγορές εργασίας είναι σφιχτές, οι δείκτες του δημόσιου χρέους έχουν αυξηθεί και τα κενά παραγωγής είναι σχεδόν μηδενικά σε πολλές χώρες. Για αυτούς τους λόγους προτείνουμε πιο εμπροσθοβαρή μείωση του ελλείμματος από ό,τι προβλέπεται επί του παρόντος για το 2024-2025».
Επισημαίνεται πως το ΔΝΤ αναμένει το μέσο δημοσιονομικό έλλειμμα στην Ευρωζώνη να μειωθεί στο 2,9% του ΑΕΠ το 2024 και στο 2,6% το 2025 (από 3,5% το 2023).
«Τα τελευταία στοιχεία για το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη δείχνουν ανάπτυξη ελαφρώς πάνω από τις προσδοκίες, με όλες τις μεγάλες οικονομίες να έχουν ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις από ό,τι αναμενόταν στις περιφερειακές οικονομικές προοπτικές του Απριλίου 2024» είπε ο Alfred Kammer, ωστόσο προειδοποίησε:
«Ενώ η Ευρώπη τα πηγαίνει καλύτερα τώρα, είναι αντιμέτωπη με βαθιές διαρθρωτικές προκλήσεις: γήρανση, κλιματική αλλαγή και παγκόσμιος κατακερματισμός». «Δυστυχώς, η Ευρώπη δεν μπαίνει σε αυτή την περίοδο από θέση οικονομικής ισχύος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης