Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προαναγγελία τρομοκρατικού χτυπήματος από τη Βρετανία - «Η Ουκρανία να χτυπήσει τη Γέφυρα της Κριμαίας με τα όπλα μας»

Προαναγγελία τρομοκρατικού χτυπήματος από τη Βρετανία - «Η Ουκρανία να χτυπήσει τη Γέφυρα της Κριμαίας με τα όπλα μας»
«Έχουμε χορηγήσει άδεια χρήσης όπλων στο έδαφος της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, την οποία θεωρούμε αναπόσπαστο τμήμα της Ουκρανίας», τονίζει ο Βρετανός ΥΠΑΜ
Το Ηνωμένο Βασίλειο προτρέπει ανοιχτά κι επίσημα πλέον τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να επιτεθούν στην Κριμαία με βρετανικά όπλα, όπως προειδοποίησε κυνικά ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας του Βασιλείου Grant Shapps, σε ομιλία του μεταδόθηκε από το Sky News.
«Έχουμε χορηγήσει άδεια χρήσης όπλων στο έδαφος της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, την οποία θεωρούμε αναπόσπαστο τμήμα της Ουκρανίας», τόνισε σχετικά σε διάσκεψη στο Λονδίνο, προαναγγέλοντας ουσιαστικά ένα τρομοκρατικό χτύπημα στην Κριμαία με βρετανικά όπλα.
Σύμφωνα με τον πολιτικό προϊστάμενο του βρετανικού στρατού, το Λονδίνο αναμένεται να επιτρέψει τη χρήση των όπλων της και σε άλλες χώρες «σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».
Πρόσφατα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν να αξιοποιούν πιο ενεργά ισχυρά όπλα μεγάλης εμβέλειας που δώρισε το Λονδίνο στο καθεστώς του Κιέβου, προκειμένου να πληγούν ρωσικές περιοχές.
Σύμφωνα μάλιστα με πηγή του RIA Novosti, στα μέσα Απριλίου το Κίεβο εκτόξευσε πυραύλους Storm Shadow σε ένα εργοστάσιο κατασκευής μηχανών στο Lughansk, χτύπημα κατά το οποίο εννέα άμαχοι τραυματίστηκαν.
Η αναχαίτιση αυτού του τύπου όπλων καταγράφεται τακτικά από τις ενημερώσεις του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.
Την προηγούμενη μέρα, σύμφωνα πάλι με το υπουργείο, ο στρατός κατέρριψε τέσσερις πυραύλους Storm Shadow πάνω από την Κριμαία.

Ξεκάθαρη βρετανική εμπλοκή στη σύγκρουση

Μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, το Λονδίνο υποστηρίζει ενεργά την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας όπλων και άλλης στρατιωτικής βοήθειας.
Όπως έγραψε η Washington Post, η Βρετανία βοήθησε το Κίεβο να καταρτίσει σχέδια για την περσινή αντεπίθεση, η οποία φυσικά κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία.
Επιπλέον, σύμφωνα με τους Times, ο Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ναύαρχος Tony Radakin, βοηθά κρυφά τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με στρατιωτικά σχέδια. 
Ειδικότερα, βοήθησε το Κίεβο στην ανάπτυξη στρατηγικής για επιθέσεις σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού ναυτικού.
Σχολιάζοντας αυτές τις πληροφορίες, ο γραμματέας Τύπου της προεδρίας Dmitry Peskov τόνισε ότι το Λονδίνο εμπλέκεται άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης