Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης: Δεν θα φέρουμε προς κύρωση τη Συμφωνία των Πρεσπών - Δεν θα απεμπολήσουμε και τον μοναδικό μοχλό πίεσης

Βορίδης: Δεν θα φέρουμε προς κύρωση τη Συμφωνία των Πρεσπών - Δεν θα απεμπολήσουμε και τον μοναδικό μοχλό πίεσης
Ο υπουργός Επικρατείας διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών για τη Βόρεια Μακεδονία
Σχετικά Άρθρα
Το ενδεχόμενο κύρωσης στη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών απέκλεισε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, στον απόηχο της πρόκλησης της νέας προέδρου της γείτονος, Gordana Siljanovska-Davkova, η οποία ορκίστηκε στο όνομα της... Μακεδονίας και όχι της «Βόρειας Μακεδονίας» όπως προβλέπεται.
«Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι είναι μια κακή και δεσμευτική συμφωνία και είχαμε προβλέψει αυτές τις εξελίξεις» δήλωσε ο κ. Βορίδης, μιλώντας στον Σκάι.
Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι «δεν την κυρώνουμε εδώ και 5 χρόνια και δεν θα τη φέρουμε προς κύρωση γιατί είναι κατασκευαστικά προβληματική» για να συνεχίσει «τώρα αμφισβητείται αυτή η συμφωνία, η αντιπολίτευση ζητάει να τη φέρουμε προς κύρωση. Οχι, δε θα το κάνουμε, δε θα απεμπολήσουμε και τον μοναδικό μοχλό πίεσης».
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως ενώ η κυβέρνηση κάνει λόγο για μια κακή συμφωνία -όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών- την ίδια στιγμή καλεί την απέναντι πλευρά να τη σεβαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης