Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το Lukyantsy και επιτίθενται στο Liptsy

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το Lukyantsy και επιτίθενται στο Liptsy
Η κατάληψη του Lukyantsy είναι στρατηγικής σημασίας για τα ρωσικά στρατεύματα, καθώς έτσι ανοίγει το δρόμο για πιθανή ώθηση προς το Kharkiv σε ευθεία γραμμή
Η βόρεια ομάδα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει αναλάβει τον έλεγχο του χωριού Lukyantsy και συνεχίζει να κινείται προς την κατεύθυνση του Liptsy, σύμφωνα με μια σειρά ουκρανικών πηγών.
Από το Lukyantsy στο Liptsy απομένουν λίγο περισσότερα από πέντε χιλιόμετρα, γεγονός που καθιστά αυτή την κατεύθυνση κρίσιμη για περαιτέρω επιθετικές ενέργειες.
Η κατάληψη του Lukyantsy είναι στρατηγικής σημασίας για τα ρωσικά στρατεύματα, καθώς έτσι ανοίγει το δρόμο για πιθανή ώθηση προς το Kharkiv σε ευθεία γραμμή.
Η επίθεση προς αυτή την κατεύθυνση συνοδεύεται από ενεργές στρατιωτικές επιχειρήσεις που στοχεύουν στην εδραίωση θέσεων και την καταστροφή των ουκρανικών αμυντικών οχυρώσεων.
Εάν το Liptsy τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο, θα αλλάξει σημαντικά το επιχειρησιακό περιβάλλον στην περιοχή και θα μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια άμεση επίθεση στο Kharkov, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.
Το Liptsy θα επιτρέψει στα ρωσικά στρατεύματα να πλησιάσουν το Kharkiv και ενδεχομένως να ξεκινήσουν μια επιχείρηση για να το περικυκλώσουν, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό θα απαιτήσει μια ομάδα περίπου 200 χιλιάδων ατόμων.
Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές έχουν εκφράσει ανησυχία για την ταχεία προέλαση των ρωσικών δυνάμεων προς αυτή την κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης