Διεθνή

Η Μεγάλη Βρετανία θα μεταφέρει 160 τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία

Η Μεγάλη Βρετανία θα μεταφέρει 160 τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία
Το πακέτο περιλαμβάνει 4 εκατομμύρια πυρομαχικά, 1.600 πυραύλους και 400 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 160 οχημάτων υποστήριξης Husky στρατιωτικής ποιότητας
Το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσε την παράδοση μεγάλων ποσοτήτων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία ως μέρος του συνολικού πακέτου στρατιωτικής βοήθειας αξίας 500 εκατομμυρίων λιρών που έχει υποσχεθεί.
Το πακέτο περιλαμβάνει 4 εκατομμύρια πυρομαχικά, 1.600 πυραύλους και 400 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 160 οχημάτων υποστήριξης Husky στρατιωτικής ποιότητας.
Η ανακοίνωση έγινε από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Rishi Sunak στην Πολωνία στα τέλη Απριλίου.
Κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Cameron ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για μια 100ετή εταιρική σχέση με στόχο την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.
Η συμφωνία θα καλύπτει τομείς όπως το εμπόριο, η ασφάλεια, η επιστήμη και η τεχνολογία, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός.
Επιπλέον, ο ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε τη διάθεση επιπλέον 36 εκατομμυρίων λιρών για την υποστήριξη της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας.
Από αυτό το ποσό, 20 εκατομμύρια £ θα διατεθούν από το αποθεματικό ταμείο για να βοηθήσουν στην ανάκαμψη από πρόσφατες επιθέσεις σε υποδομές ζωτικής σημασίας, ενώ άλλα 16 εκατομμύρια £ θα διατεθούν στους νικητές του διαγωνισμού Innovate Ukraine.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης