Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (Γερμανία): Θέλω να παραμείνω Καγκελάριος - Μην περιμένετε πολλά από τη Διάσκεψη της Ελβετίας για την Ουκρανία

Scholz (Γερμανία): Θέλω να παραμείνω Καγκελάριος - Μην περιμένετε πολλά από τη Διάσκεψη της Ελβετίας για την Ουκρανία
Είναι μόνο ένα σημείο εκκίνησης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεσες διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας είπε ο Γερμανός καγκελάριος
Να χαμηλώσει τις προσδοκίες για την επικείμενη Διάσκεψης της Ελβετίας σχετικά με μια συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία επιχείρησε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, ο οποίος αφού επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε και πολλά από αυτήν την πρωτοβουλία, εξέφρασε την επιθυμία να διατηρήσει το αξίωμα του Καγκελάριου και μετά τις εκλογές του φθινοπώρου του 2025.
«Κανείς δεν θα πρέπει να έχει μεγάλες προσδοκίες.
Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε εκεί το τέλος του πολέμου.
Στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας διαδικασίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας» είπε μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Stern ο Scholz.
«Στην Ελβετία θα συζητηθεί η ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών, οι εξαγωγές των σιτηρών, οι ανταλλαγές κρατουμένων καθώς και η απαγόρευση στην χρήση των πυρηνικών όπλων» υποστήριξε ο Γερμανός καγκελάριος, επαναλαμβάνοντας πως «αυτή είναι μόνο η αρχή».
Υπενθυμίζεται πως στις 15 με 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Διάσκεψη στην Ελβετία με απώτερο στόχο την ειρήνη στην Ουκρανία.
Στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί αντιπροσωπείες από 160 κράτη, αλλά η Ρωσία δεν έχει προσκληθεί.

Δεν κάνει πολλά η Ευρώπη

Ο Scholz υποστήριξε πως η Ευρώπη εξακολουθεί να μην κάνει όσα πρέπει, όσον αφορά τη στήριξη της στην Ουκρανία.
«Τα κράτη της Ευρώπης δεν κάνουν ακόμα αρκετά όσον αφορά τη βοήθεια προς το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένης και της προμήθειας όπλων.
Είναι απογοητευτικό, επειδή η Ουκρανία έχει άμεση ανάγκη από πρόσθετα συστήματα αεράμυνας» επισήμανε ο Scholz, ο οποίος υποστήριξε πως θεωρεί πιθανό να ενισχυθεί η προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει τις εξελίξεις στη Γερμανία, ιδιαίτερα ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου αλλά και των επικείμενων ομοσπονδιακών εκλογών στη Γερμανία το 2025.

Θέλω να παραμείνω Καγκελάριος

Μάλιστα ο Scholz εξέφρασε την επιθυμία να διατηρήσει το αξίωμα του Καγκελάριου μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2025.
«Θα ήθελα να παραμείνω καγκελάριος μετά τις εκλογές του φθινοπώρου του 2025» είπε ο Scholz, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος πως η κυβέρνηση συνασπισμού δεν πρόκειται να καταρρεύσει τους επόμενους μήνες, παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν στο εσωτερικό του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης