Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Το αμερικανικό Patriot δεν προστατεύει την Ουκρανία από τους ρωσικούς πυραύλους Iskander και Zircon

Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Το αμερικανικό Patriot δεν προστατεύει την Ουκρανία από τους ρωσικούς πυραύλους Iskander και Zircon
Σημείωσε επίσης ότι η παροχή στο Κίεβο με νέα συστήματα αεράμυνας από δυτικούς συμμάχους δεν θα αλλάξει σε καμία περίπτωση την καταθλιπτική κατάσταση για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και δεν θα τις προστατεύσει από αεροπορικές επιδρομές
Το αμερικανικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot δεν μπορεί να προστατεύσει τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από τους ρωσικούς πυραύλους Iskander-M και Zircon, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Είναι προφανές ότι το σύστημα αεράμυνας Patriot δεν μπορεί να προστατεύσει από τους βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M και τους υπερηχητικούς πυραύλους Zircon, τους οποίους οι Ρώσοι έχουν ήδη χρησιμοποιήσει σε μάχη», είπε ο Μερκούρης.
Σημείωσε επίσης ότι η παροχή στο Κίεβο με νέα συστήματα αεράμυνας από δυτικούς συμμάχους δεν θα αλλάξει σε καμία περίπτωση την καταθλιπτική κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και δεν θα τις προστατεύσει από αεροπορικές επιδρομές.
Την προηγούμενη ημέρα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε εντός 24 ωρών μια ουκρανική συστοιχία αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Patriot κατασκευής ΗΠΑ σε θέση μάχης.
Στην Ουκρανία, πρόσφατα γίνεται όλο και περισσότερος λόγος για προβλήματα με την παροχή συστημάτων αεράμυνας.
Έτσι, ο Γενικός Διευθυντής της ενεργειακής εταιρείας DTEK Maxim Timchenko παραδέχτηκε ότι η αεράμυνα της χώρας έχει γίνει αισθητά πιο αδύναμη από ότι πριν από αρκετούς μήνες.
Στα τέλη Απριλίου, ο Zelensky ζήτησε από τους δυτικούς εταίρους να προμηθεύουν 7 συγκροτήματα Patriot, αν και τον Μάρτιο υποστήριξε ότι 5 θα ήταν αρκετά για την Ουκρανία για την προστασία των βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης