Διεθνή

Ο ρωσικός στρατός συντρίβει την ουκρανική άμυνα στο Kharkiv, κατέλαβε 200 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών – Έριξαν 100 βόμβες FAB

Ο ρωσικός στρατός συντρίβει την ουκρανική άμυνα στο Kharkiv, κατέλαβε 200 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών – Έριξαν 100 βόμβες FAB
Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, περίπου 100 βαριές βόμβες FAB-500 και FAB-1500 έπληξαν τον ουκρανικό στρατό στην περιοχή του Kharkiv τις τελευταίες 48 ώρες
Ηττημένος στα πεδία των μαχών, ο ουκρανικός στρατός δεν σταματά τις προσπάθειες να φτάσει στις ρωσικές οπίσθιες εγκαταστάσεις.
Τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετά ουκρανικά UAV έφτασαν σε ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου σε διαφορετικές πίσω περιοχές, προκαλώντας μικρές ζημιές.
Ωστόσο, τα περισσότερα από τα ουκρανικά drones και πύραυλοι αναχαιτίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας.
Η νύχτα της 13ης Μαΐου δεν αποτέλεσε εξαίρεση.
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν επιτυχώς μια μαζική ουκρανική επίθεση με 31 UAV, 12 πυραύλους Olkha MLRS και 4 πυραύλους κρουζ Storm Shadow που προμήθευσαν οι χώρες του ΝΑΤΟ.
Η επίθεση είχε στόχο αστικές εγκαταστάσεις στις ρωσικές συνοριακές περιοχές και στην Κριμαία.
Καταπολεμώντας με επιτυχία τους πυραύλους της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ, ο ρωσικός στρατός απαντά με χτυπήματα ακριβείας στις οπίσθιες εγκαταστάσεις της Ουκρανίας. Εν μέσω των συνεχιζόμενων ρωσικών επιθέσεων σε διαφορετικές κατευθύνσεις στην πρώτη γραμμή, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πύραυλοι και βαριές βόμβες σφυροκοπούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας που έχουν συσσωρευτεί στις ανατολικές περιοχές.

Όλεθρος από 100 βαριές βόμβες FAB-500 και FAB-1500

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, περίπου 100 βαριές βόμβες FAB-500 και FAB-1500 έπληξαν τον ουκρανικό στρατό στην περιοχή του Kharkiv τις τελευταίες 48 ώρες.
Δεν υπάρχει ούτε μία θέση του ουκρανικού στρατού που να μην έγινε στόχος του ρωσικού πυροβολικού ή της αεροπορίας.
Ένα από τα πρόσφατα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψε το ουκρανικό σημείο προσωρινής ανάπτυξης κοντά στην πόλη Chuguev στην περιοχή του Kharkiv.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ο ουκρανικός στρατός υπέστη μεγάλες απώλειες και έχασε τις εφεδρείες που ήταν προετοιμασμένες για περαιτέρω ανάπτυξη στις συνοριακές περιοχές του Kharkiv.
Μαζί με τα καταστροφικά χτυπήματα στην περιοχή του Kharkiv, οι ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη γειτονική περιοχή του Chernihiv.
Aναφέρθηκαν ρωσικά πλήγματα στο αεροδρόμιο Pevtsy.
Τα συνεχιζόμενα πλήγματα έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν την επίθεση του ρωσικού στρατού που ξεκίνησε πρόσφατα στην περιοχή του Kharkiv.
Κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών επιχειρήσεων επίθεσης, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν έως και 200 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικής επικράτειας.
Τουλάχιστον 11 συνοριακά χωριά έχουν τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο.
Η επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη σε δύο κύριες κατευθύνσεις με ταχεία κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας και εκκαθαρίσεων στις πλευρές του μετώπου με τη βοήθεια τεθωρακισμένων οχημάτων.
Μέχρι το βράδυ της 12ης Μαΐου, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στα δυτικά του Volchansk και ολοκλήρωσε μια επιχείρηση εκκαθαρίσεων σε ένα τοπικό εργοστάσιο υποδημάτων.
Αυτά ήταν τα δύο κύρια οχυρά στη βόρεια πλευρά της πόλης, από τα οποία οι ουκρανικές δυνάμεις έλεγχαν τα περίχωρα.
Την ίδια στιγμή, ρωσικές ομάδες επίθεσης εισήλθαν στην πόλη από τα ανατολικά.
Οι μάχες συνεχίζονται στο κέντρο.
Στη δεύτερη κατεύθυνση, οι ρωσικές ομάδες επίθεσης πλησιάζουν το Liptsy, καταλαμβάνοντας τον έναν οικισμό μετά τον άλλο.
Ενώ αναζητά ενισχύσεις σε άλλες κατευθύνσεις, όπως η περιοχή Kherson, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση ρίχνει πολύτιμες δυνάμεις της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών και των ταγμάτων Azov για να κλείσουν τις τρύπες στην άμυνα στο Kharkiv.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης