Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Χρειάζεται μεγαλύτερη ενοποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα

Macron: Χρειάζεται μεγαλύτερη ενοποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα
Τι δήλωσε για την Total
Σχετικά Άρθρα

Ο τραπεζικός τομέας της Ευρώπης χρειάζεται μεγαλύτερη ενοποίηση, υπογραμμίζει ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι μια μεγάλη γαλλική τράπεζα θα αγοραστεί από έναν ευρωπαϊκό ανταγωνιστή, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Bloomberg τη Δευτέρα (13/5/2024).
Ο Macron πιέζει εδώ και καιρό για μια ευρωπαϊκή ένωση κεφαλαιαγορών, υποστηρίζοντας ότι ο σημερινός κατακερματισμός του τραπεζικού τομέα της περιοχής αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη του μπλοκ.
Ερωτηθείς εάν θα ήταν πρόθυμος να συναινέσει στην πώληση της γαλλικής Societe Generale στην ισπανική Santander, ο Macron είπε: «Λειτουργώντας ως Ευρωπαίοι σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι ως Ευρωπαίοι».
Ο Macron δήλωσε ότι δεν θα ήταν ευτυχής αν η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total μεταφέρει την έδρα της στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά σημείωσε ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο φήμες.
Τα σχόλια του Macron έγιναν την ίδια ημέρα που καλωσόρισε διευθύνοντες συμβούλους από όλο τον κόσμο στην ετήσια σύνοδο κορυφής «Επιλέξτε τη Γαλλία» στο παλάτι των Βερσαλλιών.
Δεσμεύτηκαν να επενδύσουν συνολικά 15 δισεκατομμύρια ευρώ στη γαλλική οικονομία, ποσό ρεκόρ για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Η γαλλική προεδρία δήλωσε ότι οι επενδύσεις περιλαμβάνουν 56 διαφορετικά επιχειρηματικά σχέδια και θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας.

www.bankingnews.gR

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης