Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρίσι 2024: Χωρίς τη Ρωσία αλλά με ... drag queens που θα μεταφέρουν τη Φλόγα οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Παρίσι 2024: Χωρίς τη Ρωσία αλλά με ... drag queens που θα μεταφέρουν τη Φλόγα οι Ολυμπιακοί Αγώνες
Μάλιστα, ο «Miss Martini» αν και θα ενδυθεί την επίσημη στολή, το λευκό μπλουζάκι των λαμπαδηδοδρόμων, έχει εκφράσει την πρόθεσή του να τη διακοσμήσει αναλόγως
Ο 31χρονος Martin Namias, ο οποίος αυτοαποκαλείται Miss Martini, περιλαμβάνεται στους λίγους και εκλεκτούς που έχουν επιλεγεί προκειμένου να μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παρίσι εν όψει της διοργάνωσης του καλοκαιριού.
Μάλιστα, ο «Miss Martini» αν και θα ενδυθεί την επίσημη στολή, το λευκό μπλουζάκι των λαμπαδηδοδρόμων, έχει εκφράσει την πρόθεσή του να τη διακοσμήσει.
Έτσι, δήλωσε ότι θα «στολιστεί» στο σημαντικό αθλητικό γεγονός του Σαββάτου με «μια όμορφη ζώνη, όμορφα τακούνια και μια απίστευτη περούκα».



Η ολυμπιακή φλόγα φτάνει στη Γαλλία την Τετάρτη 14/5 για να ξεκινήσει μια περιοδεία που θα καταλήξει στο Παρίσι, όταν θα ξεκινήσουν οι Αγώνες στις 26 Ιουλίου.
Ο Namias πιστεύει πως θα είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς δρομείς – και όπως λέει ο ίδιος είναι η πρώτη drag queen λαμπαδηδρόμος.
«Είναι τιμή μου να μπορώ να το κάνω και είναι σημαντικό για όλο τον κόσμο να δει ότι στη Γαλλία μπορείς να είσαι drag queen και να μεταφέρεις την Ολυμπιακή Φλόγα», δήλωσε ο Namias στο AFP κατά τη διάρκεια φωτογράφισης με ένα φουντωτό φόρεμα σε φλογερό κόκκινο χρώμα και μακριά ξανθιά περούκα.
Ο Namias που ζει στη Μασσαλία και άρχισε να εμφανίζεται ως Miss Martini το 2015 σε LGBT+ κλαμπ και άλλους χώρους, θα είναι ο λαμπαδηδρόμος για 200 μέτρα στο Dignes-les Bagnes, πλησίον των γαλλικών Άλπεων.
Εξήγησε ότι θα κάνει τα πάντα «για να δώσει μια παράσταση, να κάνει τον κόσμο να χορέψει, να δώσει χαρά στα πρόσωπα των ανθρώπων, να τους κάνει να ονειρευτούν». Θέλει επίσης να τονίσει την ανάγκη για μια γαλλική κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, όπου ο καθένας έχει τη θέση του.

Από τον Miss Martini στη ... Minima Gest η σκυτάλη

Μια άλλη drag queen, η Minima Geste, θα μεταφέρει τη δάδα όταν θα περάσει από το Παρίσι στις 14-15 Ιουλίου.
Η επιλογή αυτή οδήγησε σε επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την οποία η δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalg, δήλωσε ότι ενισχύθηκε από «ακροδεξιά μέσα ενημέρωσης».


«Είναι σαφές ότι η ακροδεξιά είναι εναντίον μιας drag queen που μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα», τόνισε ο Namias.
Ο Namias θέλει επίσης να επιστήσει την προσοχή στο λεπτό ζήτημα της συμμετοχής των τρανς ατόμων σε αθλητικές δραστηριότητες επαγγελματικού επιπέδου.
Ένα τρανς άτομο συμμετείχε στην άρση βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Επί του ζητήματος, Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε ωστόσο ότι η απόφαση εναπόκειται σε κάθε άθλημα, επειδή δεν υπάρχει «επιστημονική συναίνεση» σχετικά με τον γενικό ρόλο της τεστοστερόνης στον αθλητισμό.
«Αυτή η απάντηση δεν είναι εντάξει», εξήγησε ο Namias.
Είναι ένας τρόπος «να απαγορεύσουμε στα τρανς άτομα να συμμετέχουν» στον αθλητισμό.
«Οι ολυμπιακές αξίες είναι μεγαλειώδεις και οικουμενικές», είπε.
«Είμαστε υπέρ του αθλητισμού και της καθολικής συμμετοχικότητας. Η κοινωνία αλλάζει και νομίζω ότι και το ολυμπιακό σύστημα πρέπει να αλλάξει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης