Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης: Η Κεραμέως διεκδικεί ρόλο τιμητή, αντί να έχει αποπεμφθεί

Κατρίνης: Η Κεραμέως διεκδικεί ρόλο τιμητή, αντί να έχει αποπεμφθεί
Στον απόηχο της φερόμενης διάρρηξης στο υπουργείο Εσωτερικών
Σχετικά Άρθρα
«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, η κ. Κεραμέως θα είχε παραιτηθεί ή θα είχε αποπεμφθεί από την κυβέρνηση», υπογραμμίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, με αφορμή την υπόθεση της φερόμενης διάρρηξης στο υπουργείο Εσωτερικών.
Ο κ. Κατρίνης συμπληρώνει: «Σε μια χώρα, όμως, που παραβιάζονται συστηματικά οι κανόνες του κράτους δικαίου και σε μια κυβέρνηση που θεωρεί κανονικότητα τις υποκλοπές και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των πολιτών που καταθέτουν αίτηση για την επιστολική ψήφο, αυτά δεν γίνονται. Αντίθετα, οδηγούν σε συμπεριφορές όπως αυτή της κ. Κεραμέως, που εμφανίζεται ως τιμητής».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Κατρίνη:

"Η Υπουργός Εσωτερικών κ. Κεραμέως με συμπεριέλαβε στη λίστα αυτών που πρέπει (κατά την ίδια) να ανακαλέσουν για τα όσα ανέφερα για τα συμβαίνοντα στο υπουργείο της.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η κ. Κεραμέως μιλούσε ήδη για ‘’φερόμενη διάρρηξη’’ πριν έναρξη την έρευνα της ΕΛΑΣ, ενώ ο διευθυντής εκλογών που κατήγγειλε τη διάρρηξη μετατέθηκε σε άλλη υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών πριν την ολοκλήρωση της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ.

Όλα αυτά είναι πολύ περίεργα και προκαλούν ερωτηματικά που πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος. Τα έθεσα δημοσίως και τα επαναλαμβάνω:

Μπορεί το ΥΠ.ΕΣ. να κοινοποιήσει το σύνολο της αλληλογραφίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Αρχή Μενουδάκου), ειδικά μετά τις 15/3 όπου έστειλε τα στοιχεία που του ζητήθηκαν από την Αρχή και μέχρι τις 26/4 που έγινε η « φερόμενη διάρρηξη»;
Τι περιείχε το αρχικό πόρισμα της Αρχής Μενουδάκου που παραδόθηκε στο Υπουργείο 2 ημέρες πριν τη «φερόμενη διάρρηξη» και στη Δικαιοσύνη την ημέρα της ‘’φερόμενης διάρρηξης’’; Υπήρχε κάποιο συμπληρωματικό ερώτημα από την Αρχή προς το ΥΠ.ΕΣ.;
Είναι σε θέση η Υπουργός Εσωτερικών ή οποιαδήποτε άλλη αρχή να πιστοποιήσει αν υπήρξε αλλοίωση ή προσπάθεια αλλοίωσης των αρχείων του συγκεκριμένου υπολογιστή στην αρμόδια διεύθυνση από την ημερομηνία που ξέσπασε το σκάνδαλο Ασημακοπούλου μέχρι και την 26η Απριλίου, οπότε και συνέβη η «φερόμενη διάρρηξη»; Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ πιστοποιεί ότι δεν έγινε αλλοίωση ψηφιακών αρχείων το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της ‘’φερόμενης διάρρηξης’’, δηλαδή μεταξύ 13.40 και 14.10 της 26ης Απριλίου 2024 και μόνο.
Που βρίσκεται και γιατί δεν έχει ελεγχθεί ο Η/Υ του τέως γραμματέα αποδήμων της ΝΔ κ.Θεοδωρόπουλου που βρισκόταν στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ για να εξεταστεί πιθανή μεταφορά σε αυτόν ή από αυτόν στοιχείων ή ακόμα και διαγραφή στοιχείων που αφορούν σε mail αποδήμων;
Το πιο σημαντικό: η διαρροή της λίστας e-mail των αποδήμων αποτελεί ένα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που εκτός του ότι οδήγησε σε σειρά αγωγών κατά του ελληνικού δημοσίου, αποτελεί μια πρακτική που εκ των πραγμάτων υπονομεύει τη μυστικότητα της εκλογικής διαδικασίας.

Κάποιοι στην κυβέρνηση , μεταξύ των οποίων και η κ. Κεραμέως , πιστεύουν ότι με την παραίτηση δύο μικρομεσαίων στελεχών “καθάρισαν’”..

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, η κ. Κεραμέως θα είχε παραιτηθεί ή θα είχε αποπεμφθεί από την κυβέρνηση.
Σε μια χώρα, όμως, που παραβιάζονται συστηματικά οι κανόνες του κράτους δικαίου και σε μια κυβέρνηση που θεωρεί κανονικότητα τις υποκλοπές και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των πολιτών που καταθέτουν αίτηση για την επιστολική ψήφο, αυτά δεν γίνονται. Αντίθετα, οδηγούν σε συμπεριφορές όπως αυτή της κ. Κεραμέως, που εμφανίζεται ως τιμητής".


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης