Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπελάδες για Elon Musk: Διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στο Tesla Gigafactory του Βερολίνου - Σοβαρά επεισόδια

Μπελάδες για Elon Musk: Διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στο Tesla Gigafactory του Βερολίνου - Σοβαρά επεισόδια
Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 21 αστυνομικοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση
Διαδηλωτές που αντιτίθενται στην επέκταση του εργοστασίου της Tesla στο Βερολίνο συγκρούστηκαν με την αστυνομία, καθώς ορισμένοι από αυτούς επιχείρησαν να εισβάλουν στις εγκαταστάσεις την Παρασκευή.
Περίπου 800 άτομα συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, σύμφωνα με την οργανωτική ομάδα Disrupt Tesla, η οποία υποστηρίζει ότι η επέκταση θα βλάψει το περιβάλλον.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και το Σαββατοκύριακο, αφού τουλάχιστον 16 άτομα συνελήφθησαν μετά από ενέργειες που περιλάμβαναν την εισβολή σε ένα αεροδρόμιο και την καταστροφή νέων οχημάτων της Tesla και τον αποκλεισμό ενός κρατικού δρόμου δίπλα στο εργοστάσιο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου.
Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 21 αστυνομικοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ένα βίντεο του Reuters έδειχνε δεκάδες ανθρώπους που φορούσαν μπλε σκούφους και μάσκες που κάλυπταν το πρόσωπο να έρχονται από μια κοντινή δασώδη περιοχή και να προσπαθούν να εισβάλουν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τους εμποδίσουν, μεταξύ άλλων και με τη βία.
Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής συνελήφθη.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης