Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Ετοιμάζει ένα νέο υπερόπλο .. λέιζερ κατά της Hamas

Ισραήλ: Ετοιμάζει ένα νέο υπερόπλο .. λέιζερ κατά της Hamas
H ανάπτυξη του συστήματος λέιζερ για χρήση στον αέρα και την ξηρά προχωρά πέρα από κάθε προσδοκία
Όπλο με πρωτοφανείς επιχειρησιακές δυνατότητες ζήτησε ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ από την ισραηλινή Διεύθυνση Ανάπτυξης, σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post.
Ειδικότερα, ο Yoav Gallant ζήτησε το όπλο να σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται, σύμφωνα με σενάρια μάχης στις συνεχιζόμενες μάχες εντός της Λωρίδα της Γάζας, όπου οι ένοπλοι μαχητές της Hamas καταφέρνουν να κρυφτούν σε κτίρια και σε κρυφές υπόγειες υποδομές που βρίσκονται σε αχανή οικοδομικά τετράγωνα.
Την ίδια στιγμή η MAFAT ενημέρωσε τον υπουργό Άμυνας ότι η ανάπτυξη του συστήματος λέιζερ για χρήση στον αέρα και την ξηρά προχωρά πέρα από κάθε προσδοκία.
Σημειωτέον, όμως, ότι δεν έχει διεξαχθεί δοκιμή πυροδότησης όπλου λέιζερ -τουλάχιστον έως τώρα-.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις όμως τέτοιου είδους όπλο θα αναπτυχθεί τα επόμενα δύο χρόνια για να αρχίσει να αναχαιτίζει αεροσκάφη, ρουκέτες και βλήματα όλμων και θα χρησιμεύσει ως συμπληρωματικό σύστημα του Iron Dome.
Την ίδια στιγμή, προχωρά η ανάπτυξη του αντιαεροπορικού συστήματος Arrow 4 και ήδη προκαλεί σημαντικό ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες.
Έρχεται μετά την πρόσφατη επιτυχία του συστήματος Arrow κατά των απειλών που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν, το Ιράκ και την Υεμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης