Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης: Στις 24/5 συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια - Απάντηση για Συμφωνία Πρεσπών, Rama, Eurovision, Conference League

Μαρινάκης: Στις 24/5 συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια - Απάντηση για Συμφωνία Πρεσπών, Rama, Eurovision, Conference League
"Δεν κρυφτήκαμε ως τότε αντιπολίτευση , αφού είχαμε καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεν έχουμε μετανιώσει. Και αυτό είχε ειπωθεί πριν από τις εκλογές του 2019", ανέφερε ο Π. Μαρινάκης
Σχετικά Άρθρα
Σην Βουλή την Παρασκευή 24/5 θα είναι η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την οικονομία και την ακρίβεια, όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και στο θέμα της Βόρειας Μακεδονάις.
Ο κ. Μαρινάκης για τη συζήτηση για την ακρίβεια στη Βουλή, σημείωσε πως είναι μια «καλή ευκαιρία συζήτησης μετά το αίτημα του κ Φάμελλου για συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ενόψει των ευρωεκλογών». «Μακάρι να έχουμε κοστολογημένο πρόγραμμα και από την άλλη πλευρά», πρόσθεσε.

Βόρεια Μακεδονία

Κληθείς να σχολιάσει την ορκωμοσία της πρόεδρου της Βόρειας Μακεδονίας Gordana Siljanovska-Davkova που αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία», ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι η επιλογή της είναι προκλητική και προσβλητική και η στάση της είναι αντίθετη στη Συμφωνία των Πρεσπών και ως προς το Σύνταγμα της χώρας της.
«Η Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κινήθηκαν άμεσα, κάτι που δείχνει τα αντανακλαστικά της χώρας αλλά και την απήχηση της Ελλάδας», όπως είπε.
Μάλιστα, υπενθύμισε ανάρτηση του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, από το 24 Ιανουαρίου 2019 ότι εάν η συμφωνία κυρωθεί δεν θα μπορεί να ακυρωθεί.
««Εμείς δεν κρυφτήκαμε, είχαμε εκφράσει σοβαρότατες αντιρρήσεις και είχαμε καταψηφίσει. Τηρήσαμε στάση για την οποία δεν έχουμε μετανιώσει. Σεβόμαστε όσα έχει υπογράψει η χώρα και έχουμε υποχρέωση να εφαρμόσουμε. Αυτά είχαν ειπωθεί πριν τις εκλογές του 2019. Κάποιοι καθέξιν πολιτικοί απατεώνες μιλάνε για πολιτική απάτη. Είναι αξιοπερίεργη η σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και μία ημέρα μετά την απαράδεκτη επιλογή της Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας να ζητάει την κύρωση των μνημονίων της συμφωνίας», συμπλήρωσε.
««Ρωτάμε: Θα ήταν καλύτερο με τη στάση που ακολουθήθηκε από τη γείτονα χώρα να έχουν ψηφιστεί τα μνημόνια αυτά; Οφείλουμε να εφαρμόσουμε τη συμφωνία αλλά η ψήφιση των μνημονίων εξαρτάται και από την άλλη πλευρά. Συνιστούμε στην αξιωματική αντιπολίτευση να έχει λιγότερη βιασύνη και να βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από τη στείρα αντιπολίτευση. Η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται μέσω τικ τοκ ή τουίτερ μόνο και μόνο για πρόσκαιρες εντυπώσεις», τόνισε.
Επανέλαβε ότι από τη στιγμή που η συμφωνία έχει ψηφιστεί, έχει μεγαλύτερη ισχύ από κάθε νόμο και οφείλει ο όποιος πρωθυπουργός να τη σεβαστεί.
«Δεν κάνουμε κωλοτούμπες. Είναι προβληματική η συμφωνία, την είχαμε καταψηφίσει, αλλά δεν κοροιδεύουμε. Δεν είπαμε ότι αν εκλεγούμε θα ακυρώσουμε τη συμφωνία», συμπλήρωσε.
Σημείωσε ότι δικαιώνεται πλήρως ο χρονισμός σε σχέση με την κύρωση των μνημονίων της συμφωνίας. «Σκεφτείτε να έχουμε τελειώσει εμείς όλο το βιβλίο και η άλλη πλευρά ούτε την πρώτη σελίδα. Αν θέλει η Βόρεια Μακεδονία να προχωρήσει η ενταξιακή της πορεία θα πρέπει να σεβαστεί όσα έχει υπογράψει ή έχει δεσμευτεί», είπε.
Κληθείς να απαντήσει αν η Ελλάδα θα θέσει βέτο για την πορεία της Β. Μακεδονίας προς την ΕΕ, ανέφερε πως «δεν είμαστε σε αυτό το σημείο, αλλά είναι ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται πολλές ερμηνείες πως είναι αναγκαία προϋπόθεση ο σεβασμός στη συμφωνία των Πρεσπών».
Σχολίασε δε, μετά από σχετική ερώτηση, πως μέχρι τώρα η ιστορία δεν έχει δικαιώσει τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά ότι η συμφωνία θα «χτυπούσε» τον εθνικισμό.

Για ομιλία Rama στο Γαλάτσι

Με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού Edi Rama στο Γαλάτσι, επανέλαβε «δεν υπήρχε κανένας τρόπος να απαγόρεύσει η ελληνική πλευρά ιδιωτική επίσκεψη ξένου ηγέτη».
Σημείωσε ότι όλη αυτή η κινδυνολογία που έχει καλλιεργηθεί από την αντιπολίτευση απεδείχθη άσκοπη.
Για το θέμα του Φρ. Μπελέρη, δημάρχου Χειμάρρας που παραμένει στις φυλακές και υποψήφιου με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως είναι ζήτημα σεβασμού του κράτους δικαίου και η υποψηφιότητά του συμβολίζει αυτή τη διεκδίκηση που ξεπερνάει τις κομματικές αντιπαραθέσεις.

Για Eurovision

Δικαιολογημένες χαρακτήρισε ο κ. Μαρινάκης τις αντιδράσεις για τη Μ. Σάττι στη συνέντευξη για τη Eurovision, ενώ για τους χορευτές που δήλωσαν Έλληνες Τούρκοι, σημείωσε πως ευτυχώς υπήρξε επανόρθωση.
«Μιλάμε για Έλληνες χωρίς αυτό να αμφισβητείται», ανέφερε.
Με αφορμήτο χασμουρητό της Μ. Σάττι και αν υπήρξε ενόχληση, τόνισε ότι «η Eurovision δεν είναι διαδικασία άσκησης πολιτικής και δεν διατυπώνεται η εξωτερική πολιτική μιας χώρας από την Eurovision. Έχει αντέξει στο χρόνο για να ενώσει τους λαους μέσα από τη μουσική».
Και πρόσθεσε «προσωπικό σχόλιο και αυτό δεν έχει να κάνει με πολιτικές θέσεις, όταν κάποιος εκπροσωπεί μια χώρα ακόμα και σε ένα μουσικό διαγωνισμό, ταξιδεύει με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου, πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του, τη δημόσια εικόνα του και τη συμπεριφορά του γενικότερα».

Κανένα ζήτημα αλλαγής της έδρας του τελικού του Conference League

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωποςδιέψευσε κάθε σενάριο περί αλλαγής έδρας του τελικού του Conference League, ο οποίος είναι προγραμματισμένος 29/5 στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα.
«Θα ήταν αδιανόητο να διώξουμε από τη χώρα μας αυτή τη διοργάνωση και μάλιστα, η στάση της πολιτείας τους τελευταίους μήνες ειδικά, με την εφαρμογή του νόμου σε όλα τα επίπεδα, δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο γι’ αυτούς που θέλουν να χαλάνε αυτές τις γιορτές. Γιατί σε λίγες ημέρες θα ζήσουμε μια γιορτή του ποδοσφαίρου στη χώρα μας και μακάρι μια ακόμα μεγαλύτερη γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η αστυνομία, αντιθέτως με όσα γράφτηκαν, έχει δώσει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για να προχωρήσουν όλα τα διαδικαστικά της διοργάνωσης. Τόσο από το Υπουργείο Αθλητισμού, όσο και από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τους αρμόδιους υπουργούς τους κ.κ Βρούτση και Χρυσοχοΐδη, υπάρχει η ενημέρωση ότι προχωράμε κανονικά.
Άρα, θέλω να καταστεί σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αλλαγής της έδρας του τελικού του Conference League», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης