Τελευταία Νέα
Διεθνή

Justin Bronk (Βρετανός ειδικός): Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν ακόμη 2 Patriot στην καταδίωξη αεροπορικών βομβών

Justin Bronk (Βρετανός ειδικός): Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν ακόμη 2 Patriot στην καταδίωξη αεροπορικών βομβών
Ο Bronk σημείωσε ότι η αμερικανική αεράμυνα είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο και απαραίτητο όπλο, επομένως είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιηθεί για να κυνηγήσει ένα τόσο φτηνό και διαδεδομένο όπλο όπως τα κατευθυνόμενα βλήματα
Ο ουκρανικός στρατός έχασε δύο αντιαεροπορικά συστήματα Patriot επειδή προσπάθησε να αναχαιτίσει με αυτά φθηνές κατευθυνόμενες βόμβες, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Justin Bronk σε συνέντευξή του στην Daily Mail.
«Δυστυχώς, είναι πολύ δύσκολο να αμυνθεί κανείς από τις κατευθυνόμενες βόμβες, γιατί οι Ρώσοι μπορούν να τις εκτοξεύσουν από μακριά… έτσι οι Ουκρανοί έχασαν δύο εκτοξευτές Patriot, τους βρήκε το drone και τους στόχευσε με βαλλιστικούς πυραύλους», είπε ο ειδικός Justin Bronk.
Ο Bronk σημείωσε ότι η αμερικανική αεράμυνα είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο και απαραίτητο όπλο, επομένως είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιηθεί για να κυνηγήσει ένα τόσο φτηνό και διαδεδομένο όπλο όπως τα κατευθυνόμενα βλήματα.
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά εναέριες βόμβες εξοπλισμένες με καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC) στη βορειοδυτική στρατιωτική ζώνη.
Τα μαχητικά αεροσκάφη μπόρεσαν να χτυπήσουν οχυρωμένες περιοχές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς να εκτεθούν σε πυρά από εχθρικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης