Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποχή-ρεκόρ έρχεται στις ευρωεκλογές και «τρομάζει» Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ – Γρίφος το ποσοστό του Κασσελάκη

Αποχή-ρεκόρ έρχεται στις ευρωεκλογές και «τρομάζει» Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ – Γρίφος το ποσοστό του Κασσελάκη
To ποσοστό αποχής που θα καταγραφεί σε ευρωεκλογές, θα ξεπεράσει ακόμα και το 2009 που έφτασε το 48,5%
H αποχή που θα δούμε στις επερχόμενες εκλογές θα στείλει έξω τις προβλέψεις των επιτελείων λένε σοβαροί αναλυτές καθώς περιμένουν το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής που θα καταγραφεί σε ευρωεκλογές, θα ξεπεράσει ακόμα και το 2009 που έφτασε το 48,5% και την συμμετοχή του κόσμου στο 52,54%.
Αυτό μεταφράζεται ως εξής:
Ο κόσμος έχει βαρεθεί τις αλλεπάλληλες αναμετρήσεις και έχει υποστεί κόπωση.
Αυτό το βλέπουμε και από το χαμηλό αριθμό αυτών που θέλησαν να γραφτούν στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου.
Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση, δηλαδή αντιπολίτευση που να προσελκύσει τον κόσμο.
Όμως, ο κόσμος έχει δυσαρεστηθεί και από την κυβέρνηση και η αποχή ίσως είναι ένα μαζικό μήνυμα απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές.
Οι ευρωεκλογές γίνονται χωρίς να συνοδεύονται από αυτοδιοικητικές εκλογές και κυρίως γίνονται καλοκαιρινό μήνα που σημαίνει ότι ο κόσμος, ιδιαίτερα οι νέοι θα προτιμήσουν να πάμε για μπάνιο παρά να πάνε να σταθούν στην ουρά για να ψηφίσουν.

Έρχεται χαστούκι για τη ΝΔ – Θα στείλουν μήνυμα οι πολίτες

Η αποχή που έρχεται στις 9 Ιουνίου είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για την κυβέρνηση καθώς θα θεωρηθεί ένα χαστούκι από τον κόσμο που την έδωσε το 2023 το μεγάλο ποσοστό του 41%. Το ποσοστό που θα απέχει και θα έχει ψηφίσει στις εθνικές εκλογές Νέα Δημοκρατία, τώρα θα άρει την εμπιστοσύνη της στέλνοντας ένα μεγάλο μήνυμα ότι δεν αποδέχονται την πολιτική της και τα μεγάλα λάθη σε τομείς της καθημερινότητας όπως η ακρίβεια, η ασφάλεια, η δικαιοσύνη κτλ…

Το 33% θα έρθει λόγω κινητοποίησης των γαλάζιων οργανώσεων

Το Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσαν επίτηδες το στόχο του 33% ως το πλαφόν για τη ΝΔ διότι κάπου εκεί κυμαίνεται το τελικό ποσοστό που θα λάβει.
Θα το λάβει όμως, μέσω του μηχανισμού, δηλαδή μέσα από την συσπείρωση των νεοδημοκρατών και όχι από νέους ψηφοφόρους. Η ΝΔ –κακά τα ψέματα- έχει ενεργές τοπικές οργανώσεις του σε όλη την επικράτεια και μπορεί να κινητοποιήσει κόσμο.
Όπως δυνατές τοπικές έχει και το ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και κρατάει δυνάμεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Φοβούνται την αποχή γιατί έρχεται ζεστό καλοκαίρι

Όμως, έχει ανησυχήσει και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε μία σύσκεψη που έγινε πριν μέρες ανάμεσα σε αναλυτή και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία Κασσελάκη, λέγεται ότι είπωθηκε ότι μεγάλος κίνδυνος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην πάνε οι νέοι ψηφοφόροι που στις μετρήσεις λένε ότι προτίθενται ή σκέφτονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.
Μπορεί ο Κασσελάκης να φέρνει νέους ψηφοφόρους στο κόμμα, αλλά είναι απολιτίκ, δεν είναι πολιτικοποιημένοι και εξοικειωμένοι με μία εκλογική διαδικασία και εν τέλει μπορεί την τελευταία στιγμή να μην πάνε στην κάλπη.

Ανοικτό το ποσοστό του Κασσελάκη, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες

Επίσης, στην ίδια σύσκεψη λέγεται ότι οι μετρήσεις που παρουσιάστηκαν στον Στέφανο Κασσελάκη έδειχναν ότι εάν πάει αυτός ο κόσμος που διάκειται θετικά στον νέο πρόεδρο, τότε το ποσοστό μπορεί να ξεπεράσει το 17% και να φτάσει ακόμα και 19-20%, παρόλο που το μέσο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται γύρω από το 15,4%.
Γι’ αυτό και μεγάλο στοίχημα για την Κουμουνδούρου είναι να φέρει με κάποιον τρόπο αυτούς τους ψηφοφόρους στην κάλπη και να μην απόσχουν από την διαδικασία.
Όμως, το κακό με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι τοπικές οργανώσεις του είναι διαλυμένες.
Οι μισές έχουν φύγει στη Νέα Αριστερά και οι άλλες μισές υπολειτουργούν με τα στελέχη να είναι λίγο μουδιασμένα με την κεντρώα στροφή του Κασσελάκη και την αποκήρυξη βασικών αριστερών θέσεων.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης