Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένας στους δύο Γερμανούς δεν πιστεύει ότι η Ρωσία θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ

Ένας στους δύο Γερμανούς δεν πιστεύει ότι η Ρωσία θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ
Μόνο το 2% των ερωτηθέντων είναι βέβαιο ότι ο γερμανικός στρατός είναι καλά προετοιμασμένος να υπερασπιστεί τη χώρα, ενώ το 39% πιστεύει ότι οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε κακή κατάσταση.
Οι Γερμανοί πολίτες πιστεύουν ότι η Ρωσία είναι απίθανο να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov που δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο ειδήσεων DPA την Κυριακή 12 Μαϊου 2024
Το 48% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πιστεύει ότι η Ρωσία είναι απίθανο ή μάλλον απίθανο να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ πριν από το 2030.
Ωστόσο, το 36% των ερωτηθέντων ήταν της αντίθετης γνώμης, ενώ ένα άλλο 15% δυσκολεύτηκε να απαντήσει.
Συνολικά το 61% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δεν πιστεύει ότι η Γερμανία θα μπορούσε να δεχθεί επίθεση, ενώ μόλις το 23% πιστεύει το αντίθετο.
Μόνο το 2% των ερωτηθέντων είναι σίγουροι ότι ο γερμανικός στρατός είναι καλά προετοιμασμένος να υπερασπιστεί τη χώρα, ενώ το 39% πιστεύει ότι οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε κακή κατάσταση.
Η δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 2.146 άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών διενεργήθηκε στις 3-8 Μαΐου.
Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin υποστήριξε σε συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tacker Carlson ότι οι δυτικοί ηγέτες διέδιδαν σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες σχετικά με απειλές που προέρχονταν από τη Ρωσία προκειμένου να αποσπάσουν περισσότερα χρήματα από τους αμερικανούς και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης