Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης κοκαΐνης και κάνναβης στην Αθήνα – Τρεις συλλήψεις

ΕΛ.ΑΣ: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης κοκαΐνης και κάνναβης στην Αθήνα – Τρεις συλλήψεις
Πιστοποιήθηκαν περισσότερες από 300 συναλλαγές διακίνηση ναρκωτικών - Αναζητούνται και άλλα μέλη της οργάνωσης
Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
Μάλιστα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης στο Μοσχάτο και στην Καλλιθέα στις 10/5 συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί, ηλικίας 32 και 37 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται και έτερα μέλη της οργάνωσης.
Σημειώνεται ότι οι συλλήψεις έγιναν κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης στη ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, μετά από διασταύρωση πληροφορικών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων.

Η δράση τους

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, ο 37χρονος, ως υπαρχηγός, και ο 32χρονος ήταν επιφορτισμένοι με την προμήθεια, επανατυποποίηση, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών, την ανεύρεση πελατών, την είσπραξη των κερδών από τα υπόλοιπα μέλη και την αποστολή των χρημάτων στον αρχηγό της οργάνωσης, ο οποίος αναζητείται.
Ο άλλος 37χρονος συλληφθέντας αναλάμβανε κατά περίπτωση τη διακίνηση των ναρκωτικών, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης.
Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα της αστυνομίας, πιστοποιήθηκαν περισσότερες από 300 συναλλαγές διακίνησης ναρκωτικών.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου, κατελήφθη ο 32χρονος να κατέχει για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης 103,5 γραμμ. κοκαΐνης και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 103,5 γραμμ. Κοκαΐνης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τα χρηματικά ποσά των 440 ευρώ, 20 δολαρίων Η.Π.Α. και 20 δολαρίων Καναδά, 2 ζυγαριές, 5 κινητά τηλέφωνα και μια μοτοσυκλέτα.
Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
elas1_35.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης