Τελευταία Νέα
Διεθνή

Julian Repke (Γερμανός Δημοσιογράφος): Η Γερμανία σήμανε συναγερμό μετά την επίθεση της Ρωσίας στο Kharkiv

Julian Repke (Γερμανός Δημοσιογράφος): Η Γερμανία σήμανε συναγερμό μετά την επίθεση της Ρωσίας στο Kharkiv
«Η Ουκρανία όχι μόνο χρειάζεται περισσότερα και καλύτερα όπλα, αλλά και τουλάχιστον 250.000 νέους στρατιώτες για να σταματήσει τη συνεχή υποχώρηση», ανέφερε ο Repke
Στο πλαίσιο του ρωσικού στρατού που χτυπά στρατιωτικούς στόχους στο Kharkiv, οι Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν έντονη έλλειψη όχι μόνο όπλων, αλλά και προσωπικού, έγραψε ο Γερμανός δημοσιογράφος Julian Repke.
«Η Ουκρανία όχι μόνο χρειάζεται περισσότερα και καλύτερα όπλα, αλλά και τουλάχιστον 250.000 νέους στρατιώτες για να σταματήσει τη συνεχή υποχώρηση»….
Ο Julian Repke, τόνισε επίσης ότι ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δύσκολη κατάσταση στο μέτωπο.
«Τελευταία ευκαιρία», συνόψισε.
Το πρωί της Παρασκευής, ο συντονιστής της πόλης Mykolaiv που βρίσκεται στην νότια Ουκρανία ανέφερε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν σε αποθήκες πυρομαχικών και θέσεις προσωπικού στο Kharkiv και στην περιοχή Kharkiv της Ουκρανίας.
Το βράδυ της 9ης Μαΐου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μια προσπάθεια να ματαιώσουν τους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης στη ρωσική πρωτεύουσα.
Ένα UAV αναχαιτίστηκε στην πόλη Podolsk που βρίσκεται στα νότια προάστια της Μόσχας.
Μια τέτοια επίθεση δεν θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική ζημιά, αλλά είχε ως κύριο στόχο να επιτύχει τουλάχιστον κάποιο αποτέλεσμα επικοινωνιακού χαρακτήρα.
Δυστυχώς, μια άλλη ουκρανική επίθεση είχε μεγάλες πιθανότητες να οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες αμάχων.
Η Ουκρανία στόχευσε με πυραύλους το κέντρο της πόλης της Μαριούπολης όπου οι κάτοικοι γιόρταζαν τη μεγάλη γιορτή.
Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας απέκρουσαν την επίθεση.
Στην καθημερινή του ενημέρωση, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την καταστροφή τριών αμερικανικών πυραύλων ATACMS.
Η Ουκρανία πιέζεται από τους επιμελητές του στο ΝΑΤΟ που ασκεί πίεση σκληρά για να φτάσει στις ρωσικές οπίσθιες εγκαταστάσεις, κλείνοντας τα μάτια στη μεταχείριση των αμάχων. Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός προχωρά σταθερά στα πεδία των μαχών και επιτυγχάνει νέα κέρδη.
Η ρωσική επίθεση έφερε αποτελέσματα στο μέτωπο του Zaporozhie, στην βαριά οχυρωμένη πόλη Krasnogorovka που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά προάστια του Donetsk καθώς και στις κατευθύνσεις Seversk και Kupyansk.
Βόρεια της Avyiivka, η Ρωσική Άμυνα δήλωσε τον έλεγχο του Novokalinovo. ενώ στο νότο, Ρώσοι στρατιωτικοί εξαπέλυσαν επίθεση στο Umanskoe και κατέλαβαν σχεδόν ολόκληρο το χωριό.
Το πρωί της 10ης Μαΐου σημαδεύτηκε από μια ξαφνική κλιμάκωση στην περιοχή του Kharkiv.
Τα Ουκρανικά οχυρά σε διαφορετικούς συνοριακούς οικισμούς δέχθηκαν ένα από τα πιο μαζικά πλήγματα πυροβολικού και αεροπορίας μέχρι σήμερα.
Συγκρούσεις ξέσπασαν σε αρκετούς συνοριακούς οικισμούς, ορισμένοι από τους οποίους φέρεται να τέθηκαν υπό ρωσικό έλεγχο.
Περιμένοντας μια μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση, οι Ουκρανοί ξεκίνησαν την εκκένωση του τοπικού πληθυσμού.
Ο ουκρανικός στρατός, εξαντλημένος και διασκορπισμένος σε ένα ευρύ μέτωπο, βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πρόκληση. Προφανώς, η ρωσική επίθεση στην περιοχή του Kharkiv έχει ξεκινήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης