Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπουργείο Εξωτερικών Ρωσίας: Η Ρωσία θα αντιληφθεί τα F-16 στην Ουκρανία ως φορείς πυρηνικών όπλων

Υπουργείο Εξωτερικών Ρωσίας: Η Ρωσία θα αντιληφθεί τα F-16 στην Ουκρανία ως φορείς πυρηνικών όπλων
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι τα αεροσκάφη αυτού του συγκεκριμένου τύπου αποτέλεσαν για πολλά χρόνια τη βάση του στόλου αεροσκαφών, ο οποίος χρησιμοποιείται στις λεγόμενες «κοινές πυρηνικές αποστολές» του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία θα αντιληφθεί τα μαχητικά F-16 που εμφανίζονται στην Ουκρανία ως φορείς πυρηνικών όπλων, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Στο εγγύς μέλλον, αεροσκάφη F-16 πολλαπλών χρήσεων αμερικανικής κατασκευής αναμένεται να εμφανιστούν στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων, όπως έχει επανειλημμένα επισημάνει η ρωσική πλευρά, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι αυτά τα αεροσκάφη ανήκουν σε πλατφόρμες διπλού εξοπλισμού με πυρηνικά και με συμβατικά όπλα».
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι τα αεροσκάφη αυτού του συγκεκριμένου τύπου αποτέλεσαν για πολλά χρόνια τη βάση του στόλου αεροσκαφών, ο οποίος χρησιμοποιείται στις λεγόμενες «κοινές πυρηνικές αποστολές» του ΝΑΤΟ.
«Ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη τροποποίηση με την οποία θα προμηθεύονται αυτά τα αεροσκάφη, θα τα αντιληφθούμε ως φορείς πυρηνικών όπλων και θα θεωρήσουμε αυτό το βήμα των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ ως στοχευμένη πρόκληση», πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης