Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διπλωματική βόμβα η επίσκεψη Rama στην Αθήνα - Φωτιά Μπελέρη και αναστάτωση στο Μαξίμου με τη φιέστα στο Γαλάτσι

Διπλωματική βόμβα η επίσκεψη Rama στην Αθήνα  - Φωτιά Μπελέρη και αναστάτωση στο Μαξίμου με τη φιέστα στο Γαλάτσι
«Δεν ήρθα για να προκαλέσω», είπε ο Edi Rama στους ομοεθνείς του ξεκινώντας την ομιλία του στο Christmas Theater στο Γαλάτσι
Σχετικά Άρθρα
(upd4) Μπορεί ο Αλβανός πρωθυπουργός Edi Rama να μίλησε σε ομοεθνείς του στο Γαλάτσι, ξεκαθαρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν περιλαμβάνει σε αυτή τίποτα για την υπόθεση του Φρέντη Μπελερη, ωστόσο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας έστειλε  μήνυμα μέσα από τις φυλακές ανάβοντας ...φωτιές.
Ενώ η Ελληνική κυβέρνηση  κρατά χαμηλά τους τόνους για την επίσκεψη Rama  στην Αθήνα , με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να κάνει λόγο για ιδιωτική επίσκεψη, σημειώνοντας πως δεν είναι ο πιο κατάλληλος ο χρόνος που γίνεται, ο Φρ. Μπελέρη έσπευσε να δηλώσει πως ο Αλβανός πρωθυπουργός θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του Edi Rama στην Ελλάδα γίνεται ανήμερα της επετείου σύλληψης του Φρ. Μπελέρη, ο οποίος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ στις ευρωκάλπες του Ιουνίου.
Η επίσκεψη Rama προκάλεσε εκνευρισμό στην κυβέρνηση και ενδεικτική είναι η αντίδραση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έκανε λόγο για διπλωματικό φάουλ.

Ομιλία Rama: Δεν ήρθα για να προκαλέσω


Ο Edi Rama από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου έφτασε με αντιπροσωπεία 150 ατόμων, στελέχη του υπουργικού συμβουλίου, βουλευτές, και δημοσιογράφους καθυστερημένα, στις 11:30  την Κυριακή (12/5),  μετέβη απευθείας στο Christmas Theater στο Γαλάτσι για την  ομιλία στους ομοεθνείς του, που ξεκίνησε επίσης με καθυστέρηση μετά τις 12:00 (αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 11:00) , ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε συνέλευση του Αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα.
«Δεν ήρθα για να προκαλέσω, αλλα για να συναντήσω τον λαό μου», είπε ξεκινώντας την ομιλία του προς τους ομοεθνείς του ενόψει των  εκλογών στη χώρα του το 2025.
r2_3.JPG
r1_3.JPG
Από το πρωί της Κυριακής 12/5 γέμισε  με κόσμο το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου για την ομιλία του Rama, ενώ σημειώθηκε και μια μικροένταση.Μάλιστα, 30 άτομα φώναξαν συνθήματα κατά του Rama
r8.JPG
rama2.JPG
Στο μεταξύ, επί ποδός θα βρίσκονται δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας μέχρι την ώρα της αποχώρησής του το απόγευμα της Κυριακής , ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ και drone θα πετάνε στον Αττικό ουρανό. Μάλιστα, 1.000 αστυνομικοί είναι υπ’ ατμόν.

Rama: Φίλος που σέβομαι πολύ ο Κυριάκος


«Ο Κυριάκος είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, είναι ένας φίλος που σέβομαι πολύ» δηλώνει ο Edi Rama στην Καθημερινή της Κυριακής, πριν την έλευσή του στη χώρα μας, τονίζοντας μάλιστα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός περισσότερο από κάθε προκάτοχό του, με τον οποίο έχει συνεργαστεί, ενδιαφέρεται ειλικρινά για την ενίσχυση των ελληνοαλβανικών σχέσεων.
Όπως αναφέρει ο Edi Rama «θέλουμε να κάνουμε την Δικαιοσύνη ανεξάρτητη από την πολιτική εξουσία για πρώτη φορά από τότε που η Αλβανία ανακήρυξε την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Μπελέρης για επίσκεψη Rama στην Αθήνα: Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα - Η υποψηφιότητά μου τον ενοχλεί

«Η μέρα που διάλεξε ο Rama να έρθει στην πατρίδα μας, δεν είναι τυχαία! Είναι η μέρα που συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη σύλληψή μου. Επέλεξε αυτήν την ημέρα, επειδή ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητά μου. Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής», είναι το μήνυμα που έστειλε  από τις Φυλακές Φιέρι ο Φρ. Μπελέρης.
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και δήμαρχος Χιμάρας, Φρ. Μπελέρη, σημείωσε  πως ο Αλβανός πρωθυπουργός  «δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς».
Σημειώνεται ότι και σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Μπελέρης από τη φυλάκη μιλά για για την επίσκεψη Rama λέγοντας πως «εδώ και καιρό εξάλλου χρησιμοποιεί τη φυλάκισή μου για να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας. Να παραστήσει τον ισχυρό ηγέτη, που δεν υπολογίζει την Ελλάδα και όλα αυτά που αρέσουν στους εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας".
«Αφού θα βρεθεί πάντως στην Ελλάδα, καλο θα είναι να δει πώς λειτουργούν οι δημοκρατικές χώρες. Στην Ελλάδα σέβονται το κράτος δικαίου και την ψήφο των πολιτών. Γιατί η ψήφος του ελληνικού λαού μπορεί να ανοίξει για εμένα το κελί του Rama και να γίνει μήνυμα στήριξης στον Ελληνισμό της Αλβανίας που θέλει να περπατά με το κεφάλι ψηλά. Ελεύθερα και περήφανα", προσθέτει.

Γεωργιάδης: Μεγάλο διπλωματικό φάουλ η επίσκεψη Rama στην Αθήνα

Μεγάλο διπλωματικό φάουλ χαρακτήρισε την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στην Αθήνα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς όπως δήλωσε έγινε χωρίς προσυεννόηση με την κυβέρνηση.
«Για την σημερινή ομιλία του κ. Ράμα στο Γαλάτσι: Τα πράγματα είναι πολύ απλά για όποιον έχει μυαλό και αντιλαμβάνεται τα στοιχειώδη της εξωτερικής πολιτικής.
Το ταξίδι του κ. Ράμα πριν από τις ευρωεκλογές, χωρίς προσυνεννόηση με την Κυβέρνηση είναι μεγάλο διπλωματικό φάουλ.
Γιατί το κάνει; Είναι χαζός και δεν το καταλαβαίνει;
Όχι φυσικά μόνον χαζός δεν είναι. Είναι η απάντηση του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποψηφιότητα Μπελέρη που προφανώς τον ενοχλεί αφόρητα.
Καταλαβαίνει ότι ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής Μπελέρης θα έχει Ασυλία, δύναμη και φωνή.
Τα δίκαια του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου θα ακούγονται αυθεντικά πλέον εκεί και θα είναι πολύ πιο δύσκολο για την ΕΕ να κάνει ότι δεν βλέπει.
Πώς αποφάσισε λοιπόν να κάνει εκλογική ζημιά στην Κυβέρνηση και στην Μητσοτάκη; Με αυτό το ταξίδι του τώρα.
Εάν τον εμποδίζαμε, θα είχαμε διαπράξει παρανομία.
Θα σήκωνε το θέμα και θα μας παρουσίαζε ως μία μή Δημοκρατική Χώρα, έτσι ώστε να σβήσει τις κατηγορίες εναντίον του για τον Δήμαρχο Χειμάρας και την φυλάκισή του.
Εάν δεν παρασυρόμασταν, όπως δεν παρασυρθήκαμε ευτυχώς, μας κάνει προφανώς εκλογική ζημιά σε ανθρώπους που την εξωτερική πολιτική την βλέπουν συναισθηματικά και όχι όπως πρέπει απολύτως ψυχρά. Όσοι έχουν μυαλό καταλαβαίνουν ότι η σημερινή του εκδήλωση, έχει ως βασικό σκοπό να προκαλέσει το εκλογικό ακροατήριο στην Ελλάδα και έτσι να κόψει ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία. Οι έχοντες νου λοιπόν έχουν έναν επιπλέον λόγο να μας ψηφίσουν, για να μήν του κάνουν το χατήρι», έγραψε στο X o Άδωνις Γεωργιάδης. Τι έλεγε νωρίτερα η ελληνική κυβέρνηση 

Χαμηλά τόνους κράτησε νωρίτερα η κυβέρνηση, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να κάνει λόγο για ιδιωτική επίσκεψη, σημειώνοντας πως δεν είναι ο πιο κατάλληλος ο χρόνος που γίνεται.
«Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα, η οποία έχει συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και προφανώς κανείς δεν θα απαγόρευε ποτέ σε έναν ξένο ηγέτη να έρθει και να κάνει μία ιδιωτική επίσκεψη στη χώρα μας, για να μιλήσει στους ομοεθνείς του.
Κατά συνέπεια νομίζω το θέμα πήρε λίγο μεγαλύτερη δημοσιότητα απ’ όση πραγματικά του αξίζει…
Αν με ρωτάτε τώρα εάν ο χρονισμός αυτής της επίσκεψης, λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές και με ανοιχτά ζητήματα τα οποία αφορούν την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία, είναι ο κατάλληλος, θα σας πω κι εγώ ότι δεν είναι ο πιο κατάλληλος χρόνος. Αλλά, από εκεί και πέρα, μην του δίνουμε και μεγαλύτερη σημασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης το προηγούμενο 24ωρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης