Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Με αντάλλαγμα πληροφορίες για τους ηγέτες της Hamas οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποτρέψουν εισβολή του Ισραήλ στη Rafah

Washington Post: Με αντάλλαγμα πληροφορίες για τους ηγέτες της Hamas οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποτρέψουν εισβολή του Ισραήλ στη Rafah
Ti αναφέρει το δημισίευμα 
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden προσφέρει στο Ισραήλ πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό ηγετών του παλαιστινιακού κινήματος της Hamas και στην καταστροφή κρυφών τούνελ της παλαιστινιακής οργάνωσης, με αντάλλαγμα την εγκατάλειψη του σχεδίου μιας πλήρους ισραηλινής εισβολής στη Rafah στη νότια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post το Σάββατο 11 Μαΐου η οποία επικαλείται πηγές στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
«Η κυβέρνηση Biden, που εργάζεται επειγόντως για να αποτρέψει μια πλήρους κλίμακας ισραηλινή εισβολή στη Rafah, προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων απόρρητων πληροφοριών που θα βοηθήσουν τον ισραηλινό στρατό να εντοπίσει τους ηγέτες της Hamas.
Όπως σημειώθηκε, Αμερικανοί αξιωματούχοι προσφέρθηκαν επίσης να βοηθήσουν στην παροχή πληροφοριών για τα υπόγεια καταφύγια τη ισραηλινής οργάνωσης.
Σύμφωνα με πηγές, αμερικανοί αξιωματούχοι συνεργάζονται τώρα με την Αίγυπτο για να βρουν και να σφραγίσουν σήραγγες που διασχίζουν τα σύνορα Αιγύπτου - Γάζας στην περιοχή Rafah που χρησιμοποιεί η Hamas για τον ανεφοδιασμό στρατιωτικών προμηθειών.
Το βράδυ της Τρίτης (7/5), οι επίγειες δυνάμεις των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) εισήλθαν στη Rafah στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης και ισραηλινά τανκς ανέλαβαν τον επιχειρησιακό έλεγχο του σημείου ελέγχου της Rafah από τη Λωρίδα της Γάζας.
Νωρίτερα, η υπηρεσία Τύπου του IDF ανέφερε ότι έριξαν φυλλάδια που καλούσαν τους κατοίκους του ανατολικού τμήματος της Rafah να εκκενώσουν πριν από την προγραμματισμένη επιχείρηση.
Την Παρασκευή 10 Μαΐου, το Kan Radio ανέφερε ότι το στενό στρατιωτικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε την επέκταση της χερσαίας επιχείρησης στη Rafah στα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-05-11_214243.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης