Διεθνή

Τεράστιος κίνδυνος για τα έθνη της Ευρώπης – Έχουν για ηγέτες θλιβερούς κλόουν που πάσχουν από το Σύνδρομο του Ναπολέοντα

Τεράστιος κίνδυνος για τα έθνη της Ευρώπης – Έχουν για ηγέτες θλιβερούς κλόουν που πάσχουν από το Σύνδρομο του Ναπολέοντα
Η πολιτική παραφροσύνη, που κυριαρχεί στους κόλπους της ΕΕ, θεωρείται βέβαιο πως θα καταστεί εξαιρετικά επικίνδυνη για τους Ευρωπαίους πολίτες
Σχετικά Άρθρα
Μόνο ως πολιτική παραφροσύνη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αντιμετώπιση των δραματικών εξελίξεων στην Ουκρανία από τις ηγεσίες των χωρών της Ευρώπης.
Για παράδειγμα η Ingrida Simonyte πρωθυπουργός της Λιθουανίας δήλωσε σε συνέντευξή της στους Financial Times ότι «η χώρα της είναι έτοιμη να στείλει τους στρατιώτες της στην Ουκρανία σε αποστολή».
Αν και παραδέχεται ότι η Ρωσία θα θεωρούσε μία τέτοια ενέργεια ως πρόκληση δήλωσε ευθαρσώς ότι «δεν χρειάζεται να ληφθεί υπόψη η αντίδραση της Μόσχας».
Ακολούθησε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Donald Tusk, ο οποίος παραδέχθηκε ότι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία και επιχειρούν εδώ και καιρό, αν και έσπευσε να δηλώσει ότι κανείς δεν θέλει μία άμεση σύγκρουση μεταξύ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και της Ρωσίας.
Και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg δήλωσε ότι «το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία».

Πολιτική παραφροσύνη

Είναι προφανές ότι ορισμένοι εξ αυτών των Ευρωπαίων πολιτικών λένε ψέματα, προκειμένου να ικανοποιήσουν το ουκρανικό καθεστώς αλλά η πολιτική παραφροσύνη στο ευρωατλαντικό κατεστημένο δεν περνά απαρατήρητη, γράφει σε άρθρο της στο Ria Novosti η αναλύτρια Elena Karaeva.
Κάνει λόγο για οικονομικό τυχοδιωκτισμό των Ευρωπαίων πολιτικών που εκδηλώνεται με τη μορφή κυρώσεων κατά της Ρωσίας αλλά το πιο επικίνδυνο είναι πως στις ηγεσίες μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων και φορέων βρίσκονται άνθρωποι που πάσχουν από το «Σύνδρομο του Ναπολέοντα»

Θλιβεροί οπαδοί της παγκοσμιοποίησης

Η Karaeva υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες προκειμένου να αντισταθμίσουν την πολιτική τους κατωτερότητα, που φτάνει στα όρια της αναπηρίας, προβαίνουν σε παράλογες διακηρύξεις και πράξεις.
Η αναλύτρια αναφέρεται σε θλιβερούς χαρακτήρες οπαδούς της παγκοσμιοποίησης, που έχουν αποκτήσει πρόσβαση στην εξουσία και βγάζουν τα  τα κόμπλεξ τους σε χώρες και λαούς.
Σε αρμονία με την παραφροσύνη των Ευρωπαίων πολιτικών βρίσκεται και ο ευρωπαϊκός Τύπος, ο οποίος φτάνει στο σημείο να αμφισβητήσει την καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ στη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προσθέτει.
Εάν δεν ήταν η Ρωσία και ο κόκκινος στρατός δεν θα ήταν ελεύθεροι να ξεστομίζουν τέτοιες ανοησίες η Simonyte, ο Tusk και ο Stoltenberg υπογραμμίζει η Karaeva.

Σε τεράστιο κίνδυνο τα έθνη της Ευρώπης

«Μας χρωστάνε τη ζωή τους (κυριολεκτικά και μεταφορικά).
Γεννήθηκαν στην Ευρώπη, απελευθερώθηκαν σχεδόν αποκλειστικά με τις προσπάθειες, το αίμα και τις θυσίες μας.
Μπορείς να προσποιείσαι τον Ναπολέοντα για πολύ καιρό και μάλιστα ατιμώρητα, εάν βρίσκεσαι σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, όπου ένα ηρεμιστικό είναι πάντα έτοιμο για όσους είναι ιδιαίτερα ευερέθιστοι.
Αλλά η ίδια ακριβώς ενέργεια όταν είσαι σε υψηλή θέση εξουσίας είναι άκρως επικίνδυνη», τονίζει η Karaeva φωτογραφίζοντας τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron και τις πολεμικές ιαχές του.
Πρόκειται για μία ασθένεια που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα έθνη της Ευρώπης, που οι ίδιοι διοικούν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης