Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη - βόμβα αναλυτή της CIA, ξεσκεπάζει τον ρόλο των ΗΠΑ και τους εμπνευστές στην απόπειρα δολοφονίας Zelensky

Αποκάλυψη - βόμβα αναλυτή της CIA, ξεσκεπάζει τον ρόλο των ΗΠΑ και τους εμπνευστές στην απόπειρα δολοφονίας Zelensky
Ναζιστικές ομάδες, ο πρώην επικεφαλής του στρατού Valery Zaluzhnoy, αλλά και ο δήμαρχος Κιέβου Vitaly Klitschko, είναι μεταξύ των ενδεχόμενων εγκεφάλων για την απόπειρα κατά του Zelensky κατά τον αναλυτή της CIA Johnson
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ξεκίνησαν την υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας κατά του Volodymyr Zelensky, αλλά βοήθησαν τους εχθρούς του εντός της Ουκρανίας», παραδέχεται ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson σε συνέντευξή του στο κανάλι YouTube Redacted.
«Δεν νομίζω ότι οι Αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών είναι οι κύριοι εμπνευστές, της παρολίγον απόπειρας εναντίον του προέδρου Zelensky, αλλά μπορώ να πω ότι βοήθησαν πολύ».
«Ο Zelensky έχει αρκετούς εχθρούς στον στρατό και σε αυτούς προστίθενται όσοι Ουκρανοί θέλουν να τερματίσουν αυτή τη σύγκρουση», είπε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών.

Οι εγκέφαλοι κατά Johnson

Μεταξύ των πιθανών εγκεφάλων της φερόμενης δολοφονίας, ο Johnson κατονόμασε:
- νεοναζιστικές ομάδες,
- τον στρατό που είναι πιστός στον πρώην γενικό διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhnoy
.
Επιπλέον, όπως σημείωσε ο αναλυτής, ο απολυμένος διοικητής, πιθανότατα, είχε διασυνδέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις.
Ένας άλλος πιθανός εμπνευστής του πρώην αξιωματικού πληροφοριών προτείνει να θεωρηθεί
- ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaly Klitschko, ο οποίος βρίσκεται ήδη ενεργά σε επαφή με την Ουάσιγκτον ως πιθανός διάδοχος του Zelensky.
«O Zelensky έχει να κάνει με σοβαρούς εσωτερικούς συνεργάτες και ανταγωνιστές», κατέληξε ο Johnson.

Οι συλληφθέντες

Νωρίτερα την Τρίτη, η SBU ανακοίνωσε την κράτηση δύο συνταγματαρχών του Υπουργείου Προστασίας του Κράτους της Ουκρανίας (UGO), που φέρεται να προετοίμαζαν μια απόπειρα κατά του Volodymyr Zelensky.
Όπως αναφέρεται στην SBU, τα σχέδια των πρακτόρων περιελάμβαναν παρακολούθηση του Zelensky και άλλων υψηλόβαθμων Ουκρανών αξιωματούχων, όπως ο επικεφαλής της SBU Vasily Maliuk και ο επικεφαλής του Κύριου Τμήματος Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Kirill Budanov.
Σύμφωνα με το τμήμα, οι πράκτορες έπρεπε να καταφέρουν ένα πυραυλικό χτύπημα και, εάν χρειαζόταν, να χρησιμοποιήσουν UAV-kamikaze.
Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Dmitry Peskov αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας για την επικείμενη απόπειρα κατά του Volodymyr Zelensky, σημειώνοντας ότι οι πληροφορίες από αυτό το τμήμα είναι δύσκολο να εκληφθούν ως αληθείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης