Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο Kharkiv με 3 νεκρούς και 4 τραυματίες

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο Kharkiv με 3 νεκρούς και 4 τραυματίες
H επίθεση στο Vovchansk θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας ρωσικής προσπάθειας να χαράξει μια «νεκρή ζώνη»
Τουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σε ρωσική επίθεση στο Kharkiv σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.
Οι ρωσικές επιθέσεις εναντίον της περιφέρειας του Kharkiv στις 10 Μαΐου σκότωσαν δύο ανθρώπους και τραυμάτισαν τέσσερις στο Vovchansk.
Επίσης ένας άνδρας σκοτώθηκε στο χωριό Cherkaski Tyshky, όπως ανακοινώθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Ουκρανίας.

Νεκρή ζώνη στο Kharkiv

H επίθεση στο Vovchansk θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας ρωσικής προσπάθειας να χαράξει μια «νεκρή ζώνη», σύμφωνα με το Associated Press.
Ο Vladimir Putin είχε υποσχεθεί να δημιουργήσει μια τέτοια περιοχή νωρίτερα φέτος για να σταματήσει τις συχνές ουκρανικές επιθέσεις στο Belgorod και σε άλλες ρωσικές συνοριακές περιοχές.
Η Ουκρανία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι γνώριζε ότι η Ρωσία συγκεντρώνει χιλιάδες στρατιώτες κατά μήκος των βορειοανατολικών συνόρων, κοντά στις περιοχές Kharkiv και Sumy.
Ενώ οι δυνάμεις του Κρεμλίνου πραγματοποίησαν την πιο πρόσφατη χερσαία προέλασή τους στην ανατολική Ουκρανία, Ουκρανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών δήλωσαν ότι ανέμεναν οι δυνάμεις του Κρεμλίνου να επιτεθούν και στα βορειοανατολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης