Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αιχμηρά βέλη Akinci στον Tatar για το Κυπριακό - «Η μη διαπραγμάτευση μας οδηγεί σε επαρχιοποίηση»

Αιχμηρά βέλη Akinci στον Tatar για το Κυπριακό - «Η μη διαπραγμάτευση μας οδηγεί σε επαρχιοποίηση»
Έντονες πιέσεις στην τουρκοκυπριακή ηγεσία - Κριτική στη σκληροπυρηνική γραμμή Tatar
Ο τέως Τουρκοκύπριος ηγέτης, Mustafa Akıncı, μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο facebook μια φωτογραφία του χάρτη της Κύπρου και επέκρινε τον νυν Τ/κ ηγέτη Ersin Tatar.
Για πολλά χρόνια, αναφέρει, ο πρώην Τ/κ ηγέτης Rauf Denktaş είχε ακολουθήσει μια πολιτική "να μην διαπραγματευόμαστε μέχρι να αναγνωριστεί η κυριαρχία μας", προσθέτοντας ότι "ζητήθηκε από τον Κληρίδη και τον ΟΗΕ να αναγνωρίσουν επίσημα την τδβκ" - όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος - "με την οποία ακόμη και η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν μπορούσε να παίξει αγώνα".
"Τα χρόνια των μη διαπραγματεύσεων κατάφεραν μόνο ένα πράγμα: Η Κυπριακή Δημοκρατία υπό ελληνοκυπριακή κυριαρχία έγινε μέλος της ΕΕ από μόνη της και για λογαριασμό ολόκληρου του νησιού όσον αφορά το διεθνές δίκαιο. Τα τελευταία 3 χρόνια, 40 χρόνια παλιάς πολιτικής έχουν επανέλθει ως καινούργια. Η συνέχιση αυτού, εξυπηρετεί μόνο ένα πράγμα: την επαρχιοποίηση», είπε.

Επικρίνει την απόρριψη προτάσεων Holguin από Tatar τ/κ συντεχνιακός

Η Selma Eilem, πρόεδρος της τ/κ συντεχνίας καθηγητών ΚΤΟΕΟΣ, επέκρινε τον Τ/κ ηγέτη E. Tatar για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό και την απόρριψη εκ μέρους του των προτάσεων της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο.
Σε γραπτή της δήλωση, άσκησε κριτική στον Tatar "για την απόρριψη όλων των προτάσεων της κ. Holguin" και πρόσθεσε ότι οι Τ/κ δεν θα σταματήσουν τον αγώνα για λύση και ειρήνη.
Επικρίνοντας τις πολιτικές για την ιθαγένεια, ανέφερε ότι η σημερινή κατάσταση μπορεί να ρυθμιστεί με λύση και ειρήνη στο νησί.
Χαρακτήρισε τον διορισμό της Holguin ως μια σημαντική εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης