Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φιάσκο μεγατόνων για ΕΛ.ΑΣ.: «Μεταφέρεται από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Βουδαπέστη ο τελικός του Conference League»

Φιάσκο μεγατόνων για ΕΛ.ΑΣ.: «Μεταφέρεται από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Βουδαπέστη ο τελικός του Conference League»
Είδηση βόμβα φέρνει στην επιφάνεια το BN Sports
Σε ένα αδιανόητο φιάσκο για την ΕΛΑΣ και την πολιτική της ηγεσία κινδυνεύει να εξελιχθεί η διεξαγωγή του τελικού του Conference League, καθώς τις τελευταίες ώρες συζητείται έντονα η μεταφορά του από τη Νέα Φιλαδέλφεια στο γήπεδο Puskas Arena της Βουδαπέστης.
«Ο τελικός του Europa Conference League ίσως μεταφερθεί στη Βουδαπέστη» μεταδίδει αποκλειστικά το BNSports, επικαλούμενο το NemzetiSport, ένα εκ των κορυφαίων ΜΜΕ της Ουγγαρίας.
Με τη σειρά του, ουγγρικό δίκτυο επικαλείται πηγές πληροφοριών από την Ελλάδα και τονίζει πως το «Πούσκας Αρένα», είναι ένα από τα υποψήφια γήπεδα για τη φιλοξενία του Ολυμπιακός - Φιορεντίνα.
«Ο αγώνας είναι μεταξύ του Ολυμπιακού με της Φιορεντίνα και η ελληνική αστυνομία να μην μπορεί ακόμη να εγγυηθεί την ασφάλεια στο γήπεδο της ΑΕΚ, λίγα χιλιόμετρα από τον Πειραιά» αναφέρει χαρακτηριστικά, για να καταλήξει πως «εάν χρειαστεί, ο τελικός θα μεταφερθεί στην Puskás Arena».
Παράλληλα, όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, δεν αποκλείεται ως επιλογή και η έδρα της Φερεντσβάρος, το «Groupama Arena».


Αδιανόητο φιάσκο ΕΛΑΣ και Χρυσοχοϊδη

Όπως γίνεται αντιληπτό, η για πρώτη φορά μεταφορά ενός τελικού ευρωπαϊκής διοργάνωσης για λόγους ασφαλείας, θα αποτελέσει ένα αδιανόητο φιάσκο ... πανευρωπαϊκών διαστάσεων για την ΕΛΑΣ και ακόμα περισσότερο για την πολιτική της ηγεσία υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Το γεγονός, δε, ότι ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στον προγραμματισμένο τελικό πρόκειται να εξαγριώσει έτι περαιτέρω τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι περιμένουν ... απεγνωσμένα να παρακολουθήσουν την ομάδα τους στη Νέα Φιλαδέλφειας και όχι ... στη Βουδαπέστη.
Επισημάινεται, ότι η ΕΛΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βαθμολογούνται ήδη πολύ κάτω από τη βάση στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.
Η κυβέρνηση βαράινεται ήδη από το περιστατικό δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη με την εμπλοκή Κροατών χούλιγκανς, οι οποίοι διέβησαν 5 χώρες της Βαλκανικής μέχρι να φτάσουν ανενόχλητοι στη Νέα Φιλαδέλφεια και να στοχοποιήσουν τον άτυχο οπαδό της ΑΕΚ.
Ακολούθως, προέκυψε το άγριο επεισόδιο οπαδικής βίας στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη «Μελινα Μερκούρη» -μετά από αγώνα βόλει γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού-, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του άνδρα των ΜΑΤ Γ. Λυγγερίδη από φωτοβολίδα χούλιγκανς.
Τέλος, σημειώθηκαν τα επεισόδια από οπαδούς της Μακάμπι Τελ Αβίβ που βρίσκονταν στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο του Europa Conference League.
Υπενθυμίζεται οπαδοί της ισραηλινής ομάδας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος φωνάζοντας συνθήματα χωρίς να πτοούνται από την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
Οταν διασταυρώθηκαν με άνδρα που κρατούσε σύμβολα της Παλαιστίνης τον ξυλοκόπησαν.
Όλα αυτά τα περιστατικά οπαδικής βίας, αναπόφευκτα γκρεμίζουν απότομα το αφήγημα «νόμου και τάξης» που φιλοτεχνεί η κυβέρνηση, ακυρώνουν στην πράξη τα προσχηματικά μέτρα κατά του χουλιγκανισμού αλλά και πλήττουν καίρια την εικόνα του Μιχάλη Χρυσοχοίδη ως ενός μπαρουτοκαπνισμένου και πολιτικά αποτελεσματικού Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. 
Ενδεικτικά, άλλωστε, είναι τα ... απογοητευτικά νούμερα που σκοράρει η κυβέρνηση Μη στο ζήτημα της εγκληματικότητας, με το 78% των πολιτών να αξιολογεί το έργο της ως απογοητευτικό.

ω_1.jpg


Οι πολιτικές προεκτάσεις του φιάσκο: Τι θα κάνει ο Μαρινάκης;

Μια άλλη όψη της πιθανής μεταφοράς του τελικού του Conference League, από την Αθήνα στη Βουδαπέστη, αφορά στις ήδη τεταμένες σχέσεις της Κυβέρνησης με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Ευάγγελου Μαρινάκη.
Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί οποιοσδήποτε με υποτυπώδη γνώση των ποδοσφαιρικών πραγμάτων, τους λόγους για τους οποίους η μεταφορά του ευρωπαϊκού τελικού -του πρώτου, μάλιστα, στην ιστορία του Ολυμπιακού- θα εξαγριώσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και θα του δώσει έναν ακόμη λόγο για να ... χτυπήσει την κυβέρνηση.
Αφενός υπάρχουν αμιγώς ποδοσφαιρικοί λόγοι, αφετέρου ... οικονομικοί.
Είναι πολύ μεγάλα τα διακυβεύματα της κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού τροπαίου για τον Ολυμπιακό, καθώς και για τον ιδιοκτήτη του προσωπικά.
Γεννάται, λοιπόν, εύλογα το ερώτημα: Πως θα αντιδράσει σε αυτή την περίπτωση ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τα ΜΜΕ επιρροής του; 

bnsports_metafora_conference.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης